Добрите бащи

19.12.2011, 14:48

   
 
Добрите бащи

Може и да ви се струва, че се изисква много от един мъж, за да бъде добър баща, но не е така. Ако се доверим на Fathers.com, то един добър баща просто прави това, което искат да правят децата му.

Да – бащите трябва да работят (много), да – единственото, което искат да направят, когато се приберат вечер вкъщи е да се "пльоснат" на дивана, но добрият баща се вслушва в желанията на децата си и да – добрият баща играе на "Не се сърди човече" и нарежда пъзел, дори когато иска да гледа мача по телевизията.

Понеже наближават празниците и се надяваме, че ще имате повече време за семейството си, вижте съветите на бащите как можете да се забавлявате заедно с децата си:

  • Направете сладкиш. Не е казано, че трябва да става за ядене. Нека детето ви избере рецептата. Просто си изцапайте ръцете с малко тесто, малко шоколад и печене.
  • Прочетете заедно книга за научни експерименти или фокуси и после изпълнете тези от тях, които детето ви хареса най-много.
  • Запишете се на някакъв курс заедно, но нека детето ви го избере – без значение дали е по куклен театър, танци, готварство или нещо друго.
  • Подарете му подарък, според това, което харесва. Ако синът ви редовно играе футбол, подарете му екип или поне блуза с името му или това на любимия му футболист. Ако дъщеря ви е музикална и обича да се занимава с музика, подарете ѝ някакъв музикален инструмент.
  • И не на последно място оставете детето си да ви научи на нещо. Дори ако трябва да оставите дъщеря си да ви гримира или 16-годишния си син да ви закара до пицарията, с вашата кола. Рисковано е, но добрият баща може и поема рискове.
   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ