Децата, които говорят повече, са по-успешни

04.01.2016, 15:47

9 причини за това

   
 
Децата, които говорят повече, са по-успешни

Децата, които много говорят, често се превръщат в истинска досада за родителите си и за околните. Но не бива да им се сърдим, дори трябва да ги поощряваме. Оказва се, че бърборковците стават по-успешни като възрастни. Ето и девет причини за това.

Придобиват по-добри комуникационни умения

Децата, които говорят много, стават по-добри в комуникацията и в това няма нищо чудно, защото им помага в преговорите с различни хора и ежедневната комуникация на работното място, когато пораснат и започнат работа.

Имат бърз ум

Хората, които говорят много, тренират и ума си да работи по-бързо. Затова разговорливите деца ще станат хора с бърз ум, по-способни да пускат шеги и да забавляват околните.

Получават много отговори

Децата, които говорят много и задават много въпроси, получават и много отговори. Те са по-любопитни и по-добре информирани.

Имат по-добри социални умения

По-лесно създават приятелства и не се притесняват от нови запознанства, защото винаги имат какво да кажат.

По-лесно взимат участие

В училище разговорливите деца по-лесно взимат участие в час и не се притесняват да изразят мнение. По-нататък в живота това им е от голяма полза, защото мнението им ще бъде чуто, няма да се страхуват да говорят и споделят онова, което мислят.

Имат какво да кажат

Повечето деца не могат да говорят по някаква тема повече от пет минути. Разговорливите деца могат да говорят с часове, да правят препратки към различни теми и преливат от идеи. Това са качества, които се ценят високо в много професии.

Имат много енергия

Разговорливите деца са доста енергични. Представете си колко продуктивна може да бъде тази енергия, ако бъде насочена в правилната посока.

Те правят нещата интересни

Дори да са понякога досадни за родителите си, децата бърборковци правят живота на всички около тях далеч по-интересен. Измислят си приятели, нови игри и не оставят родителите си да скучаят.

По-вероятно е да станат добри родители

Проучвания сочат, че родителите, които повече говорят с децата си, им помагат да създадат не само по-богат речник, но и да се изрязват по-добре в бъдеще. Това от своя страна помага на тези деца да станат по-добри родители, защото и те ще комуникират със своите деца по подобен начин.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ