Дами, обичаме ви, но прекалявате

13.10.2011, 10:00

!!!

   
 
Дами, обичаме ви, но прекалявате

Жените мразят да ги наричат "домакини". Край. Свършиха времената, в които можехте да прегърнете жена си нежно през кръста и да ѝ кажете: "Ама ти си била голяма домакиня!", а след това да ѝ се подсмихнете похотливо. Ако досега сте минавали с подобни номера, време е да спрете, защото в противен случай можете да си останете на сухо за определен период от време. Според скорошно проучване, дамите вече предпочитали да бъдат наричани "майки у дома", тъй като за тях бил по-важен фактът, че се грижат за децата, а не толкова, че се грижат за дома.

По принцип ние сме абсолютно "За" всички да са наясно, че жените, които не работят или са в майчинство, имат приоритет и това са децата. На нас това ни е ясно, но си задаваме въпроса - ако едно семейство все още няма деца, а жената не работи, то тя пак ли е "майка у дома" или тогава вече може да бъде наричана "домакиня"?

Основен довод на дамите е, че домакинската работа като гладене, готвене, пране, чистене и т.н. са дейности, които могат да се вършат и от мъжете и не са единствено във възможностите на по-нежния пол. И това е факт, с който напълно се съгласяваме, но продължаваме да търсим отговор на зададения по-горе въпрос. Защото, както за майките, така и за бащите, отглеждането на децата е изключително важен процес, независимо, че в повечето случаи именно майките са в основата му.

В цитираната анкета са участвали 2000 майки. 2/3 от тях мислят, че думата "домакиня" съдържа голяма доза негативно значение и тя тривиализира ролята на майката. Основен приоритет на дамите, участвали в изследването, са децата им, тяхното щастие и израстване в здравословна атмосфера. Така е, но ако една жена не умее да спретне дома си, да го направи по-приветлив и чист, то тя определено ще има проблем с майчинството си, защото няма да се е научила да върши няколко неща едновременно и да се справя с елементарни неща като пране и чистене около детето.

Може да ви звучи твърде елементарно като разсъждение, но всъщност е съвсем логично. Истината е, че ни е малко неприятно как около нас много жени са полудели на тема "майчинство", непрекъснато обясняват как майката си е направо професия, а никой нищо не казва за бащата. Или само го споменава, защото, дето се вика, без него няма и майка.

Дами, обожаваме ви, но спрете да се фокусирате върху себе си. Така може и да четкате самочувствието си, но трупате негативи върху нашето. Ето, казахме ви го най-после.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ