Грешките при развода

08.12.2011, 10:49

   
 
Грешките при развода

Темата за развода не ни е най-любимата, обаче няма как да я подминем. За едни - щастие, за други – мъка, но знайте, че 100% от браковете започват със сватба, а около 60% от тях завършват с развод. Ако ви предстои развод, не се отчайвайте. И ако това е добра новина, поне не сте единствените.

Не може да не сте забелязали напоследък този истински бум на разводите. И то особено сред звездните двойки – Деми Мур и Аштън Къчър, Чарли Шийн и Брук Милър, да не говорим за Ким Кардашиян и Крис Хъмфрис. Скоро злите езици обсъждаха и възможния развод на Кейти Пери и Ръсел Бранд. И докато звездите си прехвърлят едни милиони ту в едната, ту в в другата сметка или си ги обменят помежду си, то ние трябва да внимаваме да не допуснем някои фатални грешки. Защото разводът заплашва да ни остави не само на сухо, но и ошушкани до последно, без пет лева в джоба, с разбито сърце, без дом и естествено – няма как в такова състояние един мъж, колкото и силен да е, да му е останало много самочувствие и самоуважение. Даваме си сметка, че не е най-лесното и приятно нещо на света, но трябва да внимавате да не допускате тези грешки при условие, че вашата е стегнала куфарите или по-лошо – иска вие да си стягате багажа и да напуснете дома ви.

Губите самообладание

По един начин звучат нещата, когато сте женени, по друг, когато се развеждате. Всяка ваша дума може да бъде схваната като заплаха, обида и доказателство срещу вас в съда. Това определено е в състояние да ви изкара извън релси, но ако загубите самообладание, нещата само ще станат още по-зле. Запазете спокойствие.

Изливате си душата в социалните мрежи

Да пишете в Twitter и Facebook за всичко, случващо се с развода ви, не е най-разумното решение. Това също може да бъде използвано срещу вас в съда, така че не се увличайте в споделянето. Дори не качвайте снимки от последната си пиянска вечер с приятели, докато разводът не приключи. Бъдете умни и сдържани.

Показвате на всички новото си гадже

Е, това е повече от неразумно. Преди още да сте се развели, да покажете на всички, че вече имате нова приятелка. Имайте предвид, че по този начин не казвате на "бившата" си: "Ето, преживях те", както сигурно си мислите. По-скоро този акт звучи като отчаян вик за помощ: "Аз не мога да се справя сам, трябва да има някой до мен, дори и тази връзка да приключи още утре".

Да предложите да се изнесете

В момента, в който хората решат, че ще се разделят, идва моментът, в който трябва да се реши кой ще се изнесе и кой ще остане в общото жилище, в което сте живели досега. Но помислете как ще се отрази това на бюджета ви и на децата, ако имате деца. Когато нямате деца, нещата стоят наистина по-просто. Събирате багажа и си тръгвате. На практика и тя може да направи същото. Когато имате деца обаче, след развода ще трябва да плащате издръжка и ще бъде хубаво да ги виждате. Затова поне докато трае разводът, не напускайте дома. При условие, че можете да се владеете и да се държите нормално, разбира се.

Да криете пари

Това е глупаво. Да си откривате тайни банкови сметки, които си мислите, че жена ви не може да проследи. Ако бъдете разкрити, последствията от това няма да закъснеят при разглеждането на делото в съда. И под последствия имаме предвид лоши последствия. На практика може да се окаже, че ще изгубите много повече, отколкото сте се опитали да скриете.

Източник: Men's Fitness

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ