Брад Пит и бащинството

15.11.2011, 09:12

Как се справя актьорът

   
 
Брад Пит и бащинството

Брад Пит вярва, че бащинството го е вдъхновило и направо го е изпълнило с живот. Това разбираме от чуждестранните медии, които припомнят, че актьорът се грижи за цели шест деца, заедно с партньорката си Анджелина Джоли. Според Пит филмите, в които ще се снима оттук нататък, са много по-важни от предишните, защото те вече реално ще повлияят на децата му.

Вие можете спокойно да се поучите от примера на актьора Брад Пит. И тук говорим основно за качествата му като баща, а не за избора му на жена и професия, макар че, ако имате възможност да се сдобиете и с тях – поздравления. Пит признава, че откакто е баща, животът му е придобил съвсем друг смисъл. Мислите му са се избистрили и са го "повели" в нова посока за работа, каквато, според него, е търсел през целия си живот.

Не мислете, че ви говорим за Пит и неговия живот просто така. Ако досега не сте разбрали, при нас всичко има цел. В случая искаме да насочим вниманието ви към това как вашата професия и кариера може да повлияе на децата ви. Ясно ви е, че за хлапетата вие сте велик човек. Особено когато са много малки, образът на баща ви превръща във всемогъщ мъж, достоен за пример и възхищение. Така е до годините в пубертета, когато често всичко се обръща, а вие ставате най-досадният и назадничав индивид в семейството.

Преди обаче детето ви да е пораснало толкова много, именно вие ще бъдете неговият пример. И работата ви, дори и да ви звучи странно, е от голямо значение. Нека сме по-точни – не естеството на работата, а начинът, по който я вършите, е определящ за това как ще повлияете на децата си.

Ако сте намусеният, вечно недоволен баща, който всяка вечер се прибира у дома и започва да се оплаква на жена си, шансът да култивирате подобно усещане у собственото си дете е голям. А нали не искате и то да бъде винаги недоволно, да не се опитва да променя нещата, а просто да се оплаква и да си стои в коловоза? Сигурни сме, че не го искате. Опитайте се да носите оптимизъм у дома си. Покажете на подрастващите, че когато човек обича работата си, той е способен да постигне изключителни неща. А дори и вие да не сте с мечтаната професия, пак можете да сте пример за вашето дете.

Брад Пит може или да се превърне в онзи тип знаменитости, чиито деца са разглезени и тръгват по лош път, или да покаже, че дори и в Холивуд добрият бащински пример е по-важен от средата. Вие също сте пример – най-добрият за вашето дете.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ