Ако баща ѝ не ви обича, има спасение

18.07.2011, 16:31

Дебне, дебне

   
 
Ако баща ѝ не ви обича, има спасение

"Баща ѝ ме мрази!" Позната ли ви е тази реплика? Ако имате такъв проблем, успокойте се, защото не сте единствен. Адски много са мъжете, които са недолюбвани от бащите на жените си. Понякога те напълно заслужено получават неодобрение, а друг път стават жертва на непредизвикана омраза. По принцип бащите са чувствителни към съдбата на дъщерите си, още повече когато тя не зависи вече от тях. Другият мъж в живота на "любимата дъщеря" измества ролята на бащата, независимо че таткото винаги остава важен. Понякога обаче именно татковците загубват представата за реалността и заемат нападателна позиция спрямо приятеля или съпруга на дъщеря си. Какво се прави в такива случаи? Няма правила, които да работят безотказно. Но имаме някои съвети, които смятаме, че могат да ви бъдат полезни. Или поне не могат да ви навредят повече.

Опитайте се да опознаете родителите ѝ

Никой не иска от вас да ставате първи приятели с майка ѝ и баща ѝ. По-скоро се опитайте да ги опознаете от разстояние. Разпитайте жената до вас за подробности от детството ѝ и тя неизбежно ще каже нещо и за родителите си. Разберете какво харесват, какъв е стилът им и какво ги дразни. Събирайте данни и ги използвайте в ключови моменти, но не натрапчиво. Ефектът ще е положителен, защото бащата може да се успокои, че ако не друго, поне интересите ви съвпадат с неговите. Което няма как да не е добре за дъщеря му, нали така.

Посещавайте семейните събирания

Досадно е, скучно е, но няма как. Семейните събирания са едно от местата, на които ледовете малко по малко се топят. Почти всеки се сдържа в семейна атмосфера, за да не обиди някого. Пък и домашната храна и домашният уют предразполагат към разговори. А какъв по-удобен момент от този да завържете разговор без във вас да е вперен напрегнатият поглед на жена ви. Или ще успеете да се представите в добра светлина, или ще срещнете познатото враждебно отношение. Важното е да опитате.

Футболът

У нас футболът е сакрална тема. Тя е в състояние да разчувства почти всеки мъж. Точно затова тук трябва да се действа деликатно. Още повече, ако се окаже, че вие и бащата сте от противникови отбори. Тогава по-добре приемайте темата с усмивка, отколкото да се палите. Баща ѝ сигурно ще ви напада по всички фронтове. Вие просто се усмихвайте и гледайте да не показвате емоциите си, в името на любимата, разбира се.

Тъщата

Лоша или добра, тя е ключов фактор в отношенията ви, както с жена ви, така и с нейния баща. Достатъчно е да ѝ влезете под кожата и тя несъзнателно ще започне да обработва мъжа си. Може дори да започне да ви защитава, а ако го направи пред всички, това е сигурен знак, че сте я спечелил.

Всички изброени неща няма как да се получат, ако не се държите добре към жената до себе си. Ако не уважавате нея и родителите ѝ, колкото и да се стараете, резултатите ви ще са нулеви. Но в никакъв случай не се престаравайте. Защото винаги може да стане и по-лошо. Ако не знаете какво да сторите, за да спечелите одобрението на тъста си, ето какво не трябва да правите независимо в какви отношения сте със семейството.

Не досаждайте

Колкото и да сте забавен и жена ви да се смее на шегите ви, това не винаги е знак, че сте много смешен. Не натрапвайте шегите си, никой не е длъжен да се смее на тях.

Любимите неща

Вече сте отнели най-скъпото му - дъщеря му. Не се занимавайте много с любимото му куче, котка или каквото и да е. Не се увъртайте около колата му... изобщо ако може да не припарвате до нищо негово с твърде голямо внимание, най-добре. Може да ви се струва глупаво, но е факт, че прекален интерес към личните вещи може да раздразни всеки.

Не давайте съвети

Особено без да са ви ги поискали. Особено към баща ѝ. Кой сте вие, че да съветвате човек, два пъти по-възрастен от вас. Ако пък ви попитат за мнението ви, дайте всичко от себе си. Така можете да натрупате точки.

И последно, но не по значение

Не придавайте такава огромна важност на този проблем. Да, гадно е и е неприятно, но ако жената до вас ви обича и не се влияе от тези неща, най-добре спрете да се влияете и вие. В крайна сметка баща ѝ ще се примири, защото няма друг избор. Желаем ви успех и нека силата бъде с вас!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ