8 неща, които трябва да знаете за бебе номер две

13.05.2016, 16:30

Четете и правете!

   
 
8 неща, които трябва да знаете за бебе номер две

Може и вече да сте ветерани в родителството, може и да си мислите, че с всяко следващо дете ще ви е по-лесно, но поспрете. Прочетете за нещата, които трябва да знаете преди бебе номер 2, за да няма после изненадани.

Няма такова нещо като идеалното време. Както няма идеално време за първото дете, така няма и за второто. Без значение кога ще имате второ бебе, ще бъде напрегнато, лудо и невероятно.

Няма да можете да контролирате положението. За пореден път ще разберете, че бащинството е трудно и никой не се подчинява на вашите заповеди, нищо не е според очакванията ви.

Нищо не може да подготви първото ви дете за този момент. Каквото и да му казвате, каквото и да говорите, първото ви дете няма да знае какво да очаква. То само трябва да мине през ревността и осъзнаването за по-малкия човек и до любовта си към него.

Чувството ще е различно. И за вас, и за жена ви. 

Ще има моменти, в които ще откачате. И това ще бъдат най-вече моментите, в които жена ви откача и започва да ви стресира. Често ще си мислите, че ще бъде много трудно, че няма да се справите с финансите, че това е било лоша идея, но ще мине.

Ще прекарвате повече време с по-голямото дете. След като жена ви е бременна с второ, ще трябва вие, като добър баща и съпруг, да прекарвате повече време с голямото дете, за да оставите жена си да си почива, а после да се грижи за бебето, докато вие със сина си ритате топка на игрището например.

Ще бъдете по-подготвен. Вече си знаете урока - как карате жена си до болницата, как се екипирате, за да присъствате на раждането и какво трябва да занесете в болницата. Имате изработен план.

Ще се чудите дали можете да обичате друго дете така, както обичате първото. Но в момента, в който бебето дойде на бял свят, ще разберете, че можете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ