7 основателни причини да не качвате снимки и информация за децата си в социалните мрежи

29.07.2016, 16:00

Бъдете внимателни

   
 
7 основателни причини да не качвате снимки и информация за децата си в социалните мрежи

Вероятно сте забелязали, че поведението на ваши приятели във Facebook, които вече са родители, е много различно. Едни от тях качват всяка снимка на детето си - по гащи, без гащи, на морето, в банята, на детската площадка и т.н. Други пък не публикуват нищо, свързано с децата им и дори дълго време не разбирате, че имат деца. И те са по-добрият пример. Качването на снимки и информация за децата в социалните мрежи е опасно и тази опасност не бива да се подценява. Защо? Има множество причини, в които не искаме да се впускаме, за да не ви плашим, изтъкваме само някои от тях.

1755829

Ако пускате снимка с децата си, не отбелязвайте мястото, на което е направена

Дали това е детската градина, училището, спортната зала, в която детето ви ходи, не е добра идея да оповестявате къде то може да бъде намерено всеки ден в определени часове. Някой може да използва тази информация за свои собствени цели.

1755832

Не публикувайте снимки, разкриващи хобитата и интересните на децата ви

Ако някой, който има това за цел, научи какво харесват, ще му е много по-лесно да ги подмами.

1755827

Изтрийте всякаква информация, която може да разкрие данни за детето ви

Странно, но факт - много хора публикуват снимки на децата си с виза, паспорт и други важни документи, защото са толкова развълнувани, че детето им се е сдобило с първия си личен документ, но това е опасно, тъй като идентификационните номера на тези документи могат да бъдат видени и използвани по неподходящ начин.

1755831

Не публикувайте снимки на детето си до кола

Това е заради сигурността на децата и на родителите. Освен че можете да дадете ценна информация на престъпници, може и да се озовете зад решетките, като родителите на децата на тези снимки, защото това не е редно.

1755830

Не публикувайте снимки на децата си, на които не са облечени

Без значение колко сладки изглеждат така, не го правете! Не се знае как изглеждат тези снимки на хората с ментални отклонения.

1755828

Не публикувайте снимки, от които детето ви един ден ще се срамува

Сега малчуганът ви може да е на една година, но след още шест ще тръгне на училище и няма да е много приятно, ако съучениците му видят негова снимка във Facebook, на която той се е омазал със сос и реве, заради което да му се подиграват. Помислете си какво би били, ако сега майка ви сканира и пусне в мрежата бебешките ви снимки с Палячо и Розовата пантера.

1755834

Избягвайте да публикувате снимки на детето си с други деца

Имайте предвид, че родителите на тези деца може изобщо да не са съгласни с публикуването на снимките и ще имат право. Иначе отговорността е ваша.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ