5 неща, които родителите не разбират

27.10.2012, 12:33

   
 
5 неща, които родителите не разбират

Да си кажем - ние вече не сме деца. Просто сме малко странни възрастни. Но когато се отнася до разликата между поколенията, имаме какво да кажем по въпроса. Доста често сме се чудели защо на възрастните хора им е толкова трудно да боравят с телефона, с компютъра или пък да произнесат правилно името на любимите си актьори, но да не забравяме, че повечето от тях сигурно не са учили английски от първи клас и по времето, когато са растели, не е имало компютри и GSM-и. Просто решихме да обобощим нещата, които родителите не разбират.

Интернет етикета

Може да ви отнеме известно време да обясните на вашите, че не е нужно да подписват смс-ите си, да се научат да не кликат на иконите, които са спам или да харесват неща във Facebook, които няма нужда да харесват - игри и други подобни.

Текстове на песни

Има две неща, които родителите просто не могат да направят (в повечето случаи):

  • умишлено да наранят детето си 
  • да научат текстовете на песните

Особено трудни се оказват стилове като рап, ска, съвременен поп, както и жаргонът, използван в тях. Понякога това се отнася и до имената на филми и актьори.

Студената храна

Ако си поръчате пица и не я изядете цялата, то е много вероятно майка ви да завие парчетата в алуминиево фолио и да ги прибере във фризера. Ама, каква е тази мания със замразяването?! Никой няма да го яде това по-късно. Претоплената китайска храна също не става за нищо.

Расизъм

Възрастните хора не са така либерални по отношение на различните хора. Те почти винаги ще се чудят как можете да харесвате изпълнител като Jay-Z, също така, ако на повечето хора покажете снимка на двама мъже, бягащи един след друг - един цветнокож и един бял, и ги попитате какви са асоциасиите им, повечето биха казали, че цветнокожият сигурно е крадец и е задигнал нещо, затова другият го преследва. А истината може да е, че и двамата са полицаи, които преследват престъпник, но той не се вижда на снимката. Това просто показва колко всички сме подвластни на предразсъдъците си. Но родителите ни са поне една идея по-подвластни, защото са израснали във време, в което тези предразсъдъци са били подхранвани.

Опитват се да се впишат

Например идват ви на гости и се започва: "О, моето момче, какво става? Как е купонът? Къде са мадамите? Къде е тревата?"! Няма абсолютно нищо странно в това да седнете да пиете по бира с родителите си, да изпушите по няколко цигари, но няма нужда да се стига до ситуации, в които бащата на някой ваш приятел вземе, че така се впише в компанията, че прави секс с някоя ваша колежка от работа или от университета. Тези истории честно казано не се случват само в "Американски пай". И няма нужда от подобно престараване.

Все пак родителите са различни и ние ги обичаме такива, каквито са, просто не е нужно да разбират всичко от света, в който ние живеем, както и ние не разбираме напълно техния.

Източник: BroBible

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 6
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 30.10.2012 | 10:23
6 честно казано и аз не обичам да изхвърлям останалата храна,за мен това е престъпление,при условие,че има гладуващи хора за това или си ям изстиналата пица по-късно,или храня някое бездомно куче с нея!
от Не е посочен | 30.10.2012 | 09:59
5 тези хора просто са от различно поколение,преди и аз се сърдех на моите родители за подобни изцепки,но сега вече ги приемам като нещо,на което мога да се посмея и не се впрягам особено!
от Не е посочен | 29.10.2012 | 17:04
4 Различни поколения, различни разбирания! Майка ми в ранния пубертет не проумяваше как мога да нося само тениски с черепи и да слушам музика, която била като перманентно оригване (в превод траш метъл).
от Не е посочен | 29.10.2012 | 14:34
3 много сте ми интересни за такива статии , как можете да пишете ,като гледате само отсрани , всеки сам си преценява
от Не е посочен | 29.10.2012 | 07:56
2 Това със замразяването и аз никога не съм го разбирал. Когато си взема нещо за ядене, част от което да ми остане - аз просто го изхвърлям след това.
от Не е посочен | 29.10.2012 | 07:43
1 Имам един роднина, на който разбира се имам GSM номера на телефона, но той продължава всеки пък да казва кой се обажда, когато го прави, и да подписва с фамилията си всеки sms, който изпрати :)))
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ