16 тайни на успешния брак

05.04.2016, 16:00

Ако търсите такъв живот

   
 
16 тайни на успешния брак

Ако искате да се ожените, това си е въпрос на ваш личен избор. Ние няма да ви казваме мнението си по тази тема, а ще се опитаме да сме ви максимално полезни. Поради тази причина сега ще ви споделим 16 тайни на успешния брак, открити от хора, които имат положителен опит в тази сфера.

1. Има нещо специално, което правя за жена ми, за да стане денят ѝ по-хубав: тя искрено вярва, че ако си намери монета, това е на късмет. Понякога тайно ѝ оставям някъде монетка, за да я намери. Правя го винаги, когато е нервна или е имала лош ден. И до днес не се е усъмнила.

2. Бъдете спокойни. Ако се карате, имате някакво несъгласие или какъвто и да е конфликт, заставете се да говорите спокойно и с нормален тон. Не се прекъсвайте. Много често този подход намалява напрежението и двамата ще започнете да си говорите човешки.

3. Познавам начина, по който моят съпруг обича да усеща любовта ми. Той иска да му го казвам и да изтъквам причините защо го обичам. Въпреки че за мен това не е необходимо, правя го за него.

4. Благодарете си за малките неща. Ако съпругът ми купи вечеря, благодаря му. Ако сготвя, той ми благодари. Ако изхвърли боклука, казвам му "благодаря". Малките неща трябва да бъдат оценявани. И никога не спирайте да излизате на срещи. Правете си комплименти. Изпращайте си глупави романтични съобщения. Напомняйте си често, че се обичате. Разсмивайте се. Създайте си ваши шеги.

5. Всяка вечер слагам паста за зъби върху четката му. Знам, че това му харесва.

6. Обичаме да си чешем гърбовете. Успокояваме се по този начин.

7. Със съпругата ми често стоим в различни краища на хола, всеки със своите задачи, мисли и хобита. Така си даваме пространство, без да сме прекалено отдалечени.

8. Никога не забравяйте, че човекът до вас ви мисли само доброто и то от сърце. Ако се съмнявате в това, значи може би той не е вашата истинска половинка.

9. Ако сте си разпределили домашните задължения, не се колебайте понякога да правите нещата, които съпругата ви би трябвало да свърши. Тя ще ви бъде искрено благодарна.

10. Всеки ден я целувайте и ѝ казвайте, че я обичате. Ако спрете, това ще е краят.

11. Ако имате деца, старайте се да отделяте време само за вас и вашата партньорка. Трудно ще е, но когато успявате, и двамата ще се чувствате по-силни и по-спокойни.

12. Направете спалнята си най-комфортното място у дома. Вземете си две завивки вместо една.

13. Расмивайте се колкото се може повече. Обществото може и да иска от вас да сте сериозни хора, но у дома трябва да сте искрени и забавни.

14. Жена ми обича малките подаръци, така че гледам редовно, но спонтанно да ѝ подарявам някакви нещица. Дори най-дребните я карат да грее.

15. Постарали сме се да гледаме в една посока и да си помагаме в постигането на целите. Това ни дава сили.

16. Обичаме просто да се гушнем и да мълчим. Така мълчешком си споделяме всичко и знаем, че можем да разчитаме един на друг.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ