16 смешни родителски лъжи, причинили ужас на децата

08.03.2015, 14:04

Живее ли пингвин зад хладилника?

   
 
16 смешни родителски лъжи, причинили ужас на децата

Че всички деца са divи – divи са. Че трябва да ги пазим да не се наранят – трябва. Трябва ли обаче да ги лъжем, оставяйки трайна психологическа следа в живота им? - Да. Тези благородни лъжи са добре дошли за родителите, защото това е лесен начин да манипулират малките си наследници да правят каквото им се казва, макар и насаждайки им доживотен страх от Торбалан и големия паяк в ъгъла на стаята, който през нощта се превръща в по-голям паяк и слиза по паяжината си да ги ухапе. От своя страна малчуганите намират за реалистични подобни истории, тъй като от малки родителите им разказват приказки за човекоядни вълци и ловци, които порят животински кореми, а от тях излизат различни баби.

Вижте докъде могат да стигнат родителите с шантавите си истории.

1479120

"Една приятелка на майка ми се ядосала, че децата ѝ постоянно ядат от мидите, които си е поръчала в ресторанта. Казала им, че мидите са топките на делфините."

"Казваха ми, че неравностите по пътя, които са с цел предупреждение на шофьорите за опасност, са предназначени за слепи шофьори. Отне ми 7 години да осъзная истината..."

1479118

"Мама казваше на мен и брат ми, че зад хладилника ни живее пингвин и ако оставяме вратата му дълго време отворена, на пингвина ще му стане топло, ще се ядоса и ще излезе да ни ухапе."

1479122

"Като бях малък ми казваха, че кокосовите орехи са яйца на мечка. Още изпитвам известен респект към кокосовите орехи."

"Мама и татко ми казваха, че ако си глътна дъвката, акото ми ще подскача нагоре-надолу в тоалетната. Плачех, когато си глътнех дъвката."

"Мама ми каза, че по време на земетресение планетата ни се бие с друга планета. Вярвах на тая глупост до втори клас."

"Татко ми казваше, че на Дядо Коледа му било писнало от мляко и бисквитки и трябвало да оставям допълнително бира и фъстъци. Правех това години наред."

1479119

"Казваха ми: О, не, това не е Кока Кола, това е черна вода – няма да ти хареса!"

"Татко ми казваше, че натискайки копечето за отпускане на седалката в самолета, помагам на самолета да излети и ако всички не го направят, самолетът ще се разбие."

"Татко казваше, че хората могат да изричат максимум 10 000 думи на месец и ако достигнат лимита преди края на месеца, не могат да говорят до началото на следващия. Често ми казваше "Внимавай, мисля че вече си изрекъл над 9000 думи." Винаги млъквах."

1479117

"Мама ми казваше, че кучето ни ще ѝ каже, ако съм непослушен. Дълго се опитвах да накарам животното да ми проговори."

"Татко ми казваше, че маслените петна на улицата са деца, които са решили да пресекат без да държат никого за ръката."

"Когато бях малък, ми казваха, че когато човек лъже, ушите му стават червени. Всеки път, когато лъжех, си скривах ушите."

"Баба ми казвала на майка ми, че лявата гърда пуска обикновено мляко, а дясната – мляко с какао. Вярвах в това чак до гимназията."

1479121

"Казваха ми, че когато от камиона за сладолед звучи музика, значи сладоледът им е свършил."

"Мама ми казваше, че хълмовете са местата, на които са погребани великаните."

1479123

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ