15 неща, които могат да спасят живота на семейството ви

12.06.2016, 11:00

Ако ги нямате, набавете си ги

   
 
15 неща, които могат да спасят живота на семейството ви

В наши дни имаме толкова много вещи, които уж трябва да направят живота ни по-лесен. Практиката обаче показва, че ни трябват само 15 неща, които са жизнено важни за цялото семейство и обезателно трябва да държим вкъщи.

Фенерче

Повечето от нас имат фенерче вкъщи. Някъде там. То може да бъде много полезно, когато спрат тока, крушката в мазето изгори и изобщо за всякакви аварийни ситуации с липса на светлина.

Радио

В ситуация на природни бедствия и аварии, задължително трябва да имате радио, за да следите новините за създалото се положение и за получаване на ценна информация.

Аларма

Повечето домове са снабдени с алармена система. Тя не ви гарантира нищо, но все пак с нея можете да бъдете по-спокойни, че крадците няма да ви безпокоят.

Детектор за пушек

Тези детектори са спасили живота на много хора. Не е трудно да го монтирате и не изисква кой знае каква поддръжка, само смяна на батериите.

1724627

Адаптор за контакт

Ако имате уреди, закупувани от други държави, то трябва да имате адаптор за контакта, иначе в бедствена ситуация няма да можете да ползвате този уред. Дано това не е телефонът ви.

Предпазители за контакти

В дом, в който има малки деца, тези предпазители са абсолютно задължителни. Иначе детето ще пъха пръсти в контакта. Всички деца го правят.

Стационарен телефон

Да, всички имаме мобилни телефони, обаче какво става, когато мрежата на мобилните оператори се срине или нямаме батерия? А в бедствена ситуация това се случва, затова трябва да имаме и стационарен телефон.

GPS

Проследяващите устройства вече са съвсем достъпни. Много родители ги използват, за да са по-сигурни, че знаят къде се намират децата им във всеки един момент. 

Камера за наблюдение

Все повече семейства поставят камери пред домовете си и в тях. Това е най-добрият начин да знаете какво се случва в дома ви.

1724625

Видео интерком система

Ако имате такава, няма как да пуснете непознат престъпник в дома си. А също така може да се направите, че ви няма вкъщи, когато идва тъщата.

1724630

Детски локатор

Това е много модерно, но и полезно устройство. Ползва се от родители, за да не изгубят децата си в препълнени паркове и магазини.

1724624

Магнитна аларма за врата

Не е трудна за инсталиране, а предотвратява влизането на натрапници.

Бебефон и монитор

Всички родители се тревожат за бебето, когато е само в другата стая и през няколко минути влизат да го проверяват. Затова може да използват монитор, на който да наблюдават как е детето им от разстояние и без да го будят пред 10 минути.

1724626

Електрошок

Ако някой неканен гост нахлуе в дома ви, това устройство може да спаси цялото ви семейство.

Родителски контрол

Родителски контрол трябва да има на всичко, на което детето може да види нещо, което не е подходящо за неговата възраст - на телевизора, таблета, лаптопа.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ