15 знака, че се справяте по-добре, отколкото си мислите

19.06.2015, 17:20

Нещата не са толкова зле!

   
 
15 знака, че се справяте по-добре, отколкото си мислите

Вероятно често ви се е случвало да се чувствате така, сякаш нищо в живота ви не върви. Че се чувствате в безизходица, че всичко е против вас и съдбата ви удря шамар след шамар.

Понякога обаче нещата само изглеждат зле. Предлагаме ви и списък от 15 знака, че всъщност се справяте горе-долу добре и нещата не са толкова лоши, колкото всъщност си мислите.

1. Платихте сметките си този месец и може би дори имахте допълнително за разни глезотийки. Значи сте се справили добре с финансите си.

2. Поставяте себе си под въпрос. Съмнявате се в живота си? Чувствате се нещастен в дадени моменти? Това означава, че сте отворен за собственото си развитие. Означава, че можете да бъде обективен и наясно със себе си.

3. Имате работа. Независимо за колко часа дневно и за какви пари, вие изкарвате пари, които ви позволяват да се храните, да спите на легло и да носите някакви дрехи. Не е провал, ако нещата не са такива, за каквито сте си мечтали. Вие сте независим и отговорен за себе си.

4. Имате време за нещата, които ви носят удоволствие. Дори и под "удоволствие" да разбирате да стоите на дивана си, да си поръчвате храна и да гледате телевизия.

5. Не се притеснявате откъде ще дойде следващото ви ядене. Имате храна в хладилника? Поздравления, милиони хора нямат този лукс. Да не говорим за избор, какво точно да ядат.

6. Можете да ядете за удоволствие. Много хора също така не си представят, че храненето може да бъде нещо различно от оцеляване. Вие не оцелявате.

7. Имате един или двама истински приятели. Хората винаги разбират в даден момент, че не бройката на приятелите е важна, а близостта им. Доколко можете да споделяте с тях и до каква степен можете да разчитате на помощта им. Ако имате поне един или двама истински приятели, значи в живота ви винаги ще има лъч светлина. Винаги.

8. Можете да си позволите билетче за метрото, чаша кафе или бензин за колата сутрин. Най-малките удобства, а понякога - и нужди, не са ви чужди.

9. Не сте същият човек, който бяхте преди година. Не спирате да се учите и да се развивате. Можете да идентифицирате начините, по които сте се променили - за добро или за лошо.

10. Имате време и възможности, за да живеете над абсолютния минимум. Билет за концерт, нова книга или пътуване в друг град, а защо не и държава. Угаждате си с глезотии, които са далеч от всекидневната борба за оцеляване.

11. Имате цял гардероб с дрехи на ваше разположение. Не се притеснявате, дали ще имате шал и шапка за виелицата навън. Или летни дрехи за жегите. Или дреха с качулка за лекия дъжд навън. Можетедори да съчетавате цветове и да носите каквото ви подсказва настроението. Това не е никак малко.

12. Можете да почувствате, че нещо в живота ви не е наред. Първата и най-важна стъпка към решаването на проблем е да осъзнаете, че този проблем съществува. Да можете да си кажете: "Нещо не е наред". Милиони хора пропиляват живота си, без дори да осъзнаят, че го правят.

13. Имате свое собствено пространство. Не е задължително да бъде къща или апартамент, макар и това да е хубаво. Нуждаете се просто от стая, ъгъл, бюро - всичко, което ви позволява да творите или да си почивате.

14. Имали сте неуспешни връзки. Това е далеч по-важно от факта, че просто сте ги имали. Това означава, че вие (или вашият бивш партньор) сте избрали да не се примирявате с нещо, което не е напълно наред. Проявили сте воля за промяна.

15. Знаете как да се грижите за себе си. Наясно сте от колко часа сън на нощ имате нужда, за да сте добре на следващия ден. Към кого да се обърнете, ако сърцето ви е разбито. Как да се справите с вечерята или как да си помогнете, ако сте болни. Вие сте самостоятелен човек, който разчита на себе си.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ