10 престъпления, извършени от близнаци

07.07.2016, 09:45

Странна работа

   
 
10 престъпления, извършени от близнаци

Когато един човек реши да извърши престъпление, той обмисля добре своето алиби. Но ако този човек има близнак, може би нещата ще му се получат много по-добре и максимално ще затрудни адвокатите. Сигурно заради това някои от най-изобретателните престъпления са дело на братя или сестри. Сега ще ви разкажем няколко истории за незаконни деяния, извършени от сестри и братя близнаци.

Матю и Никълъс Депаразис

1741662

Когато си престъпник, винаги се съмняваш дали някой няма да те предаде. Затова най-доброто решение е да си партньор със собствения си брат. Никълъс и Матю са от Вирджиния и започват да се занимават с продажба на оръжия и наркотици в района. Дълго време полицията се мъчи да ги залови и през 2014 г. успява. В крайна сметка двамата получават идентични присъди по 13 години в затвора.

Тасмия и Джасмия Уайтхед

1741661

То е ясно, че отглеждането на близнаци не е лесна работа, но в случая с Тасмия и Джасмия нещата определено са се усложнили. Животът им от самото начало не е лесен - за тях се грижи баба им, докато майка им не получава родителските права. Те обаче са в ужасни отношения с нея и проблемите ескалират през 2010 г. Трите се сбиват и Джасмия души майка си, докато Тасмия я наръгва с нож. Близначките се обаждат на полицията с твърдението, че така са заварили ситуацията, но не след дълго истината излиза на светло.

Даниел и Калеб Тейт

1741663

Калеб и Даниел се прибират у дома за зимната ваканция. За да не скучаят, решават да се позабавляват малко. В семейната барака двамата си сглобяват различни бомби и взривни устройства и се насочват директно към близкото Амишко селище, където взривяват различни постройки. Полицията лесно ги залавя, тъй като намира отпечатъци на местопрестъплението и ги прибира на топло.

Джордж и Стивън Спицър

1741665

През 1998 г. се състои едно от първите големи дела, свръзани с дрогата за изнасилване "Рохипнол", която Джордж и Стивън използват, за да упояват жени в баровете и после да се възползват от тях. Освен че ги изнасилват, двамата снимат всичко с камера. След като жертвите се оплакват в полицията, униформените нахлуват в дома на братята и откриват 7 опаковки "Рохипнол" и множество касети с различните изнасилвания.

Дженифър и Джун Гибънс

1741667

Това е може би най-трагичната история на близнаци, замесени в престъпления. Сестрите Гибънс са родени в Барбадос, но още в бебешка възраст заживяват в Уелс. Като единствени черни деца в училището, те понасят подигравки и скоро така се отделят от другите, че започват да си говорят на собствен език. Когато отиват в гимназия, двете са разделени, но след като по-късно отново се събират, се насочват към престъпни дейности. В крайна сметка са затворени в психиатрично заведение.

Албърт и Ибънайзър Фокс

1741669

Случаят на братята Фокс е доказателство, че в наши дни не се случва нищо ново под слънцето и подобни престъпни извращения е имало и преди много години. През 19 в. Албърт Ибънайзър Фокс и Ибънайзър Албърт Фокс дълги години тероризират хората в района на Стивънидж, като винаги единият брат си стои у дома, за да може да предостави алиби на другия. Твърди се, че именно заради тях се е въвел закон за взимане на пръстови отпечатъци за подпомагане на разследванията.

Урсула и Сабрина Ериксон

1741666

Сестрите Ериксон са шведски туристки, решили през 2008 г. да обиколят Англия. Нещо обаче се случва в близнашките им главички. Двете скачат от автобуса насред натоварена магистрала, предизвиквайки хаос. Краката на Урсула са премазани, така че е закарана в болница, а Сабрина, която бързо се съвзема, е освободена. Което се оказва голяма грешка, защото на следващия ден наръгва мъж с кухненски нож и го убива. Все още не е ясно какво е предизвикало едновременното умопомрачение на двете сестри.

Пийт и Пат Бондурант

1741660

Пийт и Пат Бондурант са като братя Галеви в Пуласки, Тенеси през 80-те години. През 1986 г. обаче Пийт дрогира жена на име Гуен Дъгър и я изнасилва заедно с брат си. Когато нейна приятелка се опитва да защити Гуен, Пат пребива дрогираната жена до смърт с дръжката на брадва, а след това двамата братя изнасилват и шокираната ѝ приятелка. Тя обаче отива в полицията. Двамата получават по 25 години затвор. А Галеви - не.

Катлин и Сара Лотроп

1741668

Мнозина имат сексуални фантазии с близначки, но е добре да сме предпазливи. 19-годишните червенокоски Катлин и Сара публикуват еротична обява в сайт, обещавайки на потребителите "да сбъднат мечтите им и още нещо". Полицаите им правят клопка в известен бар и закопчават тях, както и техния сутеньор с обвинение за упражняване на проституция.

Реджиналд и Роналд Крей

1741664

Може би най-известните престъпници близнаци - това са братята Крей, които управляват Източен Лондон през 50-те и 60-те години с железен юмрук. След като са освободени от армията, те построяват криминална империя около нощен клуб, който притежават. Криминалната им къщурка обаче се срива, когато полицията събира достатъчно доказателства срещу тях. Осъдени са на доживотен затвор.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ