Цитати от жена, която става мъж и след години променя мнението си

24.05.2021, 09:00

Сигурно не е особено приятно!

   
 
Цитати от жена, която става мъж и след години променя мнението си

Кира от Новосибирск претърпява две операции за смяна на пола и става мъж. 10 години по-късно тя променя решението си и решава да стане отново жена - това също се случва и този процес се нарича деттранзиция (от английското detransition, "обратен преход"). Ето какво разказва Кира за своя живот:

2295537

Всичко започна в пети клас. Бях прекалено мъжествена, недодялана и не се вписвах в обществото. На десетгодишна възраст за пръв път видях статия за смяната на пола и реших, че ще порасна, ще стана много богата и определено ще го направя.

***

Бях дребничко момиче с широки бедра и разбирах, че тялото ми е красиво, но исках да го дам на някой и да си взема друго за себе си. Изпратиха ми статии за транссексуални хора и се смаях: "Да, това е за мен". Разбрах, че навиците ми са нормални, защото са типични за мъжете.

***

През 2009 г. започнах хормонална терапия и това беше ключов момент за мен. Всеки мислеше, че тва просто фаза, която ще отмине, но вече бях истински транссексуален мъж. Хормоналната терапия трябваше да се извършва в съответствие с инструкциите в Интернет, тъй като по това време, запознатите с тази процедура лекари бяха само в Москва и Санкт Петербург.

***

На шестнадесет години казах на майка си, че не съм момиче, а момче. Говорихме си, плакахме, тя ме успокои и каза, че ще измислим нещо. На осемнадесет години казах, че ще премина комисията по трансджендър преход и ще сменя документите си. И тогава започнаха скандалите. Родителите ми ми казаха, че съм мъртва за тях. Колкото по-силно ме натискаха, толкова повече исках да докажа, че всичко това е сериозно.

***

Не исках да се отказвам от стереотипната женственост. Мъжкият пол ми даде чувство за сигурност, но след известно време ми стана тясно. Струваше ми се, че поставям съпруга си в неудобно положение - той свикна с мен като мъж, на когото изведнъж му скимва да каже, че е жена.

***

Иска ми се да можех да имам деца. Планираме да осиновим дете, но не в тази държава, защото поради нестабилната политическа ситуация децата могат да бъдат отнети.

***

Ако продължавах да се чувствам като небинарен човек, пак бих искал да живея с женски документи. В Русия е по-лесно да бъдеш мъжествена жена, отколкото женствен мъж.

***

Не се срамувам от опита си. Преходът ми даде много, защото не бих могъл да стана жената, която съм сега, без прехода.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ