Хетеросексизмът - бичът на различните

09.03.2015, 10:40

Разни хора, разни сексуалности

   
 
Хетеросексизмът - бичът на различните

Оказва се, че съществуват по-големи трудности от световния глад и замърсяването на околната среда. Наред с тези животозначими проблеми, научихме за едни други чуденки, които са не по-малко определящи за нормалния живот на всеки индивид - определянето на сексуалността. Дефинирани са толкова много видове сексуалност, че за да разберете как да определите интереса си към каквото и да е, трябва добре да се разровите в учебници, енциклопедии, вещерски дневници и дори готварски книги. Метросексуалността и лъмбърсексуалността са едни от най-новите течения на модерния мъж, но ние ще се съсредоточим върху основните видове сексуалност на човека като цяло.

Хетеросексуалност

Представлява сексуално привличане към противоположния пол - жената е привлечена от мъжа и мъжа от жената.

Хомосексуалност

Сексуално еднополово привличане - мъжът е привлечен от друг мъж, а жената от друга жена.

Бисексуалност

Сексуално привличане на индивида и към двата пола.

Асексуалност

Така наречената НЕсексуалност, при която липсва сексуално привличане на индвивида към каквото и когото и да е.

Полисексуалност

Привличането към множество полове, социални полове и/или сексуални или джендър идентичности. Полисексуалният човек се характеризира с много различни видове сексуалност.

Полиамория

Представлява желанието на някого да е интимно обвързан с повече от един партньор в определен момент или период.

Пансексуалност

За определящите себе си като пансексуални е характерно сексуално влечение към всички известни на човека полове и други идентичности: мъже, жени, травестити, транссексуални мъже, транссексуални жени, интерсексуални и т.н. За пансексуалните определящ е характерът на човека срещу тях и са привлечени от него, а не от пола му.

Транссексуалност

Транссексуалните индивиди са тези, чийто физически пол не отговаря на начина, по който се възприемат, т.е. мъж от анатомична гледна точка се самоопределя като жена и обратното. Съществуват операции за смяна на пола, от които транссексуалните могат да се възползват.

Може би сте в очакване на нещо оригинално в края на този чисто информативен материал, очаквате експлозия от забавни коментари по темата и поредица от ироничен хумор. Не.

Div.bg се обявява против хетеросексизма.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ