Сексуалното желание расте с тези храни

31.08.2011, 15:08

Високо, високо, високо...

   
 
Сексуалното желание расте с тези храни

Фенугрийк е билка, която понякога се прибавя в кърито. Наскоро обаче разбрахме, че освен всичко друго, повишава и либидото. И все пак, от AskMen ни предлагат списък с някои по-обикновени храни, които освен че са полезни, са и средство за увеличаване на сексуалния апетит.

1. Целина

Въпреки че целината едва ли е първото нещо, за което се сещате, когато мислите за секс, оказва се, че успява да стимулира сексуално. Причината е, че съдържа андростерон - хормон, отделящ се в потта на мъжете, който възбужда жените.

Съвет: Най-добре консумирайте сурова целина. Измийте я, отрежете си малко и яжте смело.

2. Сурови стриди

Това е един от класическите афродизиаци. Те имат високо съдържание на цинк, който повишава производството на сперма и тестостерон. Стридите също така съдържат и допамин - хормон, който повишава либидото. Някои хора пък намират процеса на ядене на стридите за крайно еротичен.

Съвет: Добре измийте черупката на стридите, за да сте сигурни, че няма остатъчна мръсотия по тях. Разтворете ги и ги оставете върху лед, изстискайте малко лимон и започвайте пиршеството.

3. Банани

Повишете либидото си с тези храни

Бананите съдържат ензима бромелаин, за който се смята, че повишава сексуалното желание и потенцията при мъжете. Освен това, плодовете са добър източник на калий и витамин B.

Съвет: Обелете в различна степен 3-4 банана и ги поднесете на вашата дама. Нека тя ви покаже как точно се консумират.

4. Авокадо

Ацтеките са наричали авокадото "тестикулно дърво". Плодът може и да прилича на тази част от мъжкото тяло, но по-важното е, че в себе си има високо съдържание на фолиева киселина. Освен нея авокадото ще ви дари и с витамин B6.

Съвет: Разрежете авокадото наполовина, извадете костилката и действайте.

5. Бадеми (или ядки като цяло)

Повишете либидото си с тези храни 

Бадемите съдържат основно ненаситени мастни киселини. Авторитети твърдят, че ароматът на бадемите възбужда адски жените. Ако искате максимално удоволствие, може да запалите пръчици или свещи с аромат на бадеми за нея и да хапнете (но не много) шепа бадеми за ваше удоволствие.

Съвет: Яжте ги сурови без да ги солите или подслаждате. А може и да натрошите бадеми и да ги сложите в салатата.

6. Манго, праскови и ягоди

Изброените плодове навяват еротични мисли със своята форма, консистенция и сочност.

Съвет: Ако имате желание, можете да изстисквате сок по тялото на партньорката си, а след това сами знаете какво да правите.

7. Яйца

Въпреки че са по-обикновена храна, в яйцата се съдържат витамини B6 и B5. Те спомагат за балансирането на хормоналните нива и се борят със стреса. Може и да не знаете, но именно стресът е един от най-отявлените врагове на либидото. Яйцата са също така и символ на прераждането и плодовитостта.

Съвет: Ако сте традиционалист, хапнете 1-2 сварени яйца преди вечеря. Ако пък сте ценител - насочете се към хайвера и шампанското.

8. Черен дроб

Добър източник на глутамин, черният дроб ще ви стимулира и сексуално. Някои хора имат непоносимост към подобна храна, но ако успеете да го добавите в менюто си, половинката ви и тялото ви ще останат доволни.

Съвет: Изпържете черния дроб с малко лук и подправки и ще омекотите вкуса му.

9. Смокини

Повишете либидото си с тези храни

Смокините са с високо съдържание на аминокиселини, за които се твърди, че освен либидото, повишават и издържливостта.

Съвет: Яжте смокините меки - тогава вкусът им е най-добър.

10. Чесън

Това е убиецът на всяко сексуално желание. Да, ама не. Ако и двамата с партньорката ви хапнете малко чесън, няма да се тормозите толкова от аромата. Чесънът съдържа алицин, който от своя страна увеличава кръвния поток към половите органи.

Съвет: Ако наистина държите да опитате въздействието му, но не понасяте аромата му, можете да се сдобиете със специални чеснови капсули.

11. Шоколад

Шоколадът има в себе си теобромин - алкалоид, близък до кофеина. Освен това съдържа химикала фенилетиламин, който кара хората да се чувстват все едно са влюбени. Така че, когато една жена ви каже, че от шоколада ѝ става хубаво, да знаете, че никак не си измисля.

Съвет: От шоколадови блокчета, до шоколадово фондю - няма значение какво ще си изберете, важното е да е шоколад.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ