Секс за сдобряване: Защо го правим?

22.08.2019, 11:00

И полезен ли е за връзката ни?

   
 
Секс за сдобряване: Защо го правим?

Какво се случва след люта караница между теб и приятелката ти? Избягвате а си говорите, докато гневът не утихне или пък ставате супер възбудени и започвате да правите секс?

Да, странно е,ч е силният гняв се превръща във възбуда, но това се случва с много хора и се нарича "секс за сдобряване". Този секс често е супер интензивен, но дали е добър за връзката ти?

Защо караницата води до секс?

След спор се оказваме пълни с интензивна енергия, която често може да се превърне в еротично желание. За някои хора сексът след скандал е шанс да се освободят и да се отпуснат. За други той може да произтича от страх от конфликт. След спречкване между двамата партньори мозъкът решава, че връзката може да бъде в опасност. Сексът за сдобряване дава гаранция, че всичко е наред.

2177525

Защо сексът за сдобряване е толкова интензивен?

Той действително има репутацията на най-добрия секс, който някога ще правим. Но защо?

Феноменът се нарича "прехвърляне на възбудата". Караницата поражда у партньорите някакъв вид възбуда, който след това се пренася в спалнята. Толкова е невероятно, защото физиологичните и психологическите ни състояния са толкова обострени от цялата драма на скандала.

Добър ли е за връзката ни?

Да, разбира се. Сексът сближава двамата партньори, помага за освобождаването на окситоцин. Но добре е да се постараете все пак да говорите директно за проблемите във връзката си, защото сексът за сдобряване не е единственият начин за заздравяване на отношенията. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ