Пернати съвети за свалки 6

Учим се от най-добрите - птиците

   
 
Пернати съвети за свалки

Докато ние се чудим каква е формулата за идеална свалка, птиците са усвоили изкуството до съвършенство. Гледайте, възхищавайте се и се учете. Подготвили сме 6 базови правила за съблазняване, взети направо от природата - нагледно показваме с видео.

Бъдете настоятелни

Мъжката райска птица или, както правилно се казва, Lophorina superba има изключително агресивен маниер на ухажване. Досажда докато не чуе: "Хубаво, добре. Само по-бързо.".

Запознавайте се в компания

Розовото фламинго обича да прави всичко в групи. Така предполагаме, че ги е срам по-малко, а място за уединение винаги може да се намери.

Научете фокуси

Червеноглавият манакин е кралят на купона. Малко танци-манци и тя е ваша.

Работете върху контраста

Трябва да се отличите от масата! Тетерев-косач се надува до пръсване, за да създаде впечатление на женската. Така и вие, важното е да не спирате, все някога ще поддаде.

Бъдете силни

Птиците Aechmophorus clarkii, уви, нямаме българско име за тези птици, имат един от най-красивите брачни ритуали в природата, но те костват огромно физическо натоварване и само най-силните успяват.

Драматизирайте

Тук съвет взимаме от друг вид райска птица. Мъжкият е толкова гръмогласен и парадиращ, че женските сами си идват при него.

Източник: https://www.maximonline.ru/

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ