Падате ли си по бившата на ваш приятел

01.12.2011, 09:04

   
 
Падате ли си по бившата на ваш приятел

Един от вечните въпроси, които измъчват мъжете по целия свят, е: Какви са правилата да се срещаш с бившето гадже на свой приятел? Има ли мъжки етикет по този въпрос и вярно ли е, че щом една жена е била приятелка на един от вашата бандата, няма начин и вие после да стигнете до нея. Например, те са ходили около шест месеца, това означава ли, че вие трябва да чакате още толкова, преди да предприемете някакви действия? А какво остава ако е била гадже на най-добрия ви приятел? Какви са правилата?

Можете ли да се срещате с нея?

Ситуацията не е от най-приятните. Те са скъсали, по-скоро тя е скъсала с вашия приятел. Вие я харесвате, но не знаете какво да направите. Още по-лошият сценарий е, когато тя ви се обади (като на приятел), за да ви сподели, че са скъсали. Тя е вече необвързана и мисълта за нея става все по-натрапчива. Изглежда, че чувствата ви дори са взаимни. В същото време обаче вашият приятел не я е забравил и продължава да ви говори за нея.

Това е една от най-сложните житейски ситуации, момчета и почти никога няма правилен отговор на въпросите по тази тема, нито правилно действие.

Какво следва?

Има много мъже, които си мислят, че щом веднъж са се срещали с една жена, то тя повече няма право да се вижда с никой от приятелите им, без значение от колко време вече нямат връзка с нея. Това е нелепо, но реално. Независимо от коя страна се намирате, т.е. на мъжа, разделил се с жената или на мястото на мъжа, който тепърва иска да излиза с нея, имайте предвид, че ние не притежаваме хората, просто прекарваме някакво време с тях. Но щом веднъж сте решили да се разделите, то нямате право да определяте с кого да се вижда бившата ви приятелка.

Какво да предприемете?

Ако имате чувства към бившата на свой близък приятел, първо се уверете, че чувствата ви са наистина реални, а не е въпрос на някаква прищявка или мимолетно увлечение, защото не си струва за това да прецакате отношенията и с приятеля си, и с момичето. Говорете с нея и ѝ споделете какво мислите. Уверете се, че и двамата сте на една вълна в отношението си един към друг. Уверете се, че и двамата сте на едно мнение относно вашия приятел и неин бивш, т.е. за начина, по който да му съобщите, че сте заедно.

Как да кажете на приятеля ви?

Няма да се лъжем, момчета, това определено е най-трудната част. Бъдете готови за всичко в този момент. Човекът може да избухне и да ви удари един в лицето или да хвърли нещо по вас, да се разгневи и да не ви даде шанс да му обясните. Истината е, че каквито и съвети да ви дават, подобен разговор между мъже е пълен ужас. Не му се обяснявайте като ученик без домашно на учителя си. Кажете му го направо. Понякога, дори в началото той да се разстрои много и да каже, че не иска да ви вижда повече, после може да размисли и да се примири с положението.

Колко тежка ще е ситуацията зависи от това колко близък приятел ви е човекът. Точно затова трябва да сте наясно от самото начало в какво се забърквате. И дано жената си заслужава!

Източник: AskMen

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 01.12.2011 | 13:40
1 Здравейте,реших да споделя с аудиторията своето скорошно преживяне.Имах връзка с жена,правихме планове за семейство и деца,но... тя се оказа проститутка в буквалния смисъл,може би подтикната от финансовите трудности,но все пак моралът не се влияе от конюнктура.В един момент се разделихме и след месец узнах,че тя вече ходи с мъж,естествено богат,който се пишеше за мой приятел,женен и с дете.Той бе наясно с факта,че все още имах чувства към нея,въпреки всичко,но това не му попречи да задоволи страстите си.Какво направих?Може би и за отмъщение споделих с жена му,все пак имат дете,което ще страда,ако може да спаси семейството си.И продължих напред.Дали всичко лошо,сторено от нас на този свят се връща?...
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ