Основателни причини мъжът да напусне жената, която обича

08.06.2016, 20:30

Защото има и такива случаи

   
 
Основателни причини мъжът да напусне жената, която обича

Защо е главният въпрос тук. Защо един мъж би се разделил с жена, която обича? Вярвате или не има такива случаи и те никак не са малко. Първо, трябва да знаете, че се изисква смелост да се влюбиш. А когато един мъж се влюби, той не просто си губи ума, той мисли за много неща и претегля плюсовете и минусите на връзката. Така понякога стига до заключението, че, макар да я обича, трябва да се раздели с нея.

Усеща, че тя се опитва да го промени

Това е първата и основна причина мъжът да напусне една жена, дори да е много влюбен в нея. Въпросът е дали и кога ще се усети, че тя се опитва да промени него, всичките му навици, приятелите му, да влезе в света на любимите му занимания и или да се намеси грубо в тях, така че той да ги намрази, или да го накара по всякакъв начин да се откаже от тях. Тя ще направи и повече, ще открадне цялото му свободно време, като го запълни с досадни задължения и със себе си. Истина е, че мъжете се променяме заради жените, но всеки сам трябва да реши иска ли да сe променя и до каква степен.

Нейният успех е заплаха за него

Много мъже се чувстват застрашени от силни и независими жени, които успяват в кариерата си, имат пълна финансова свобода и искат постоянно да се развиват и да постигат повече. А това е огромен удар върху мъжкото самочувствие. Оказва се, че позитивното развитие на жената може да има съкрушително въздействие върху нейния партньор. И най-простото, което той може да направи в случая, е да се раздели с нея. Няма жена, няма проблем.

Защото постоянно мърмори

Нито мъжете, нито жените харесват мърморещи партньори. Това е побъркващо. Колкото и да обичате една жена, каквито и достойнства да има тя, ако постоянно ви мърмори за капака на тоалетната чиния, за трохите по масата, за това колко малко пари изкарвате и т.н., то или трябва да поправите нещо в себе си и да видите дали тя ще престане, или трябва да избягате от нея. Ние си знаем, че мъжете през повечето време просто не слушат какво им говори жена им, имат невероятната способност да не чуват гласа ѝ, когато ги дразни, но все пак знаят, че тя отново се оплаква и мрънка. А никой не е склонен да търпи това вечно.

Липсва му интимност

Вярвате или не, мъжете желаят интимност не по-малко от жените. Никой мъж няма да остане във връзка, в която жената не го кара да се чувства желан и не прави секс с него. 

Сравнява го с другите мъже

Един от най-сигурните начини една жена да нарани егото на мъжа е като го сравнява с други мъже и изтъква техните постижения. Така го кара да се чувства непълноценен и дори жалък. Ако пък го сравнява с бившия или бившите си, това е сигурен начин да го загуби. Мъжът знае, че не е единственият за тази жена, но иска тя да го кара да се чувства по този начин.

Тя е същинска лепка

Има жени, които тотално обсебват партньорите си. Не им дават да дишат. А всеки нормален човек има нужда от време за себе си. Мъжете не обичат да бъдат гледачки и да правят абсолютно всичко с жената до себе си. Има си мъжки занимания, в които жените няма нужда да участват.

Брак на хоризонта

Много мъже се женят, истина е. Но повечето от тях, когато усетят, че жената много настоява по-бързо да се стигне до сватба, първата им реакция е да избягат. И кой може да ги вини? Бракът обикновено означава край на хобитата, край на пиенето с приятели, край на ергенския живот и вечен контрол от съпругата.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ