Наследството на секс телефоните

   
 
Наследството на секс телефоните

"Здравей, палавнико! Готов ли си да се позабавляваме, защото аз съм в много горещо настроение. Ако искаш да съм руса и надарена натисни 1; ако си падаш по стегнати брюнетки избери 2, за строга господарка 3, ако пък искаш да съм перверзна учителка натисни 4. Аз съм тук, за да изпълня всичките ти мръсни желания."

Сигурен съм, че всеки мъж е чувал подобни неща от телефонната слушалка поне веднъж. Дали от любопитство, или по друга причина, всички сме набирали някога онези номера и сме слушали запъхтяния, металически глас на непозната жена, която говори мръсотии на запис. Някои от нас вероятно са били редовни клиенти на подобен тип услуги. Секс телефоните бяха една от стъпките през пубертета, през която момчетата минават. Не са малко родителите, които заради въпросните телефони са правили задно салто при вида на навъртяната сметката. Спомням си, че преди седем-осем години имаше цели страници във вестниците, отрупани с малки каренца, в които под разголена жена седеше и кратко номерче.

Тогава беше пикът на секс телефоните. Сега обаче изключително рядко може да се види подобна рекламка. Този бранш май загива, ако не е загинал вече.

Причината за това е пределно ясна и се нарича Интернет. Освен всички неща, за които може да се използва, мрежата е безкрайна (буквално) банка за порно. Но мисля, че няма никакъв смисъл да ви казвам това, вие си го знаете. Когато безкрайни терабайти с всевъзможна порнография са на един клик разстояние, на никого няма да му мине през акъла да вдигне телефона да слуша някакъв съмнителен запис и за това да се набута със сума ти пари. Леличките по телефона нямат никакъв шанс да се конкурират с някой руски порно тракер, например, който е подреден с плашеща педантичност на раздели, класове, секции и има изключително стройна рейтингова система и за който един човешки живот гледане не е достатъчен.

Секс телефоните са отживелица и по една друга причина – те са напълно недостоверни. Никой не знае каква точно е жената от другата страна на жицата. Може да е застаряваща госпожа с наднормено тегло, неприятна физиономия и ролки в косата, но да е там, защото имала "секси" глас. Може пък изобщо да не е жена, кой знае. В тях няма и никаква интерактивност, слушаш това, което е записано и точка. Така че дори и в момента все още да има някой дишащ (тежко) секс телефон, сигурен съм, че в най-скоро време всички ще изчезнат.

Нищо не се губи в природата обаче и секс телефоните умряха, за да се преродят в нещо друго. Те живеят втория си живот под малко по-различна форма, която, разбира се, е онайлн. Става дума за еротичните сайтове (дето нямат нищо общо с еротиката, а са си баш порно) с "live stream" камери или иначе казано камери на живо. Това бързо набиращо популярност забавление е някакъв хибрид между порнографията и чистата проституция. Във въпросните сайтове господата получават срещу номера на кредитната си карта жива връзка с момиче по техен избор, което за определена сума е на тяхно разположение за известно време. Момичето си говори с него в чат, в който клиентът може да изложи предпочитанията за това какво да се случва. Диапазонът е голям – от еротичен разговор, през стриптийз, та до хард кор изпълнения с играчки или двойки, които правят секс на живо.

Именно това според мен е секс телефонът на новото време. Тези камери имат всички предимства, с които не могат да се похвалят техните аналогови предшественици. Те предлагат картина, много по-разнообразни са, всеки може да си избере "модел" и са напълно отворени към желанията на човека с парите.

Искам да се върна обаче отново на твърдението си, че те много повече се доближават до проституцията, отколкото до порнографията. Според мен това е очаквана "еволюция" на порното в Интернет. Вече повече от десет години потребителите в пространството гледат безкрайно и безплатно порно, но това не можеше да продължава вечно. Перверзиите винаги имат момент на насищане, след който летвата трябва да се вдигне и перверзията трябва да се смени и засили, това в основно правилно при всички отклонения, които носят удоволствие. Наричам гледането на порно с думата "перверзия" не защото искам да му дам положителна или отрицателна оценка, а защото то де факто е такова – гледането на сексуален акт между други хора с цел възбуда е вид воайорство и си е някакъв вид отклонение. Отклонение или не, перверзия или не - порното е част от съвременността, пряко следствие от сексуалната революционер и ню ейдж теченията и ще го има, независимо дали на някого му харесва, или не.

Думата ми обаче беше за това, че към всяко подобно нещо има насищане, порнографията ще става все по-интерактивна, гледащият – ползващият ще има повече контрол над ситуацията и границите ще падат една по една. Въпросният вид порно е сигурна крачка в тази посока. Разликата между телефона и камерите на живо, между тях и порно филмите дори, по моему е следната: при филмите и записите нещата през призмата на някакъв вид изкуство, ако тази дума ви е силна, тогава – масово забавление. Участниците там се наричат актьори и правят вид мимезис – правят подобие, във въпросните действия те участват като артисти, стоящи зад паравана на художествената условност. Гледащият, въпреки че съпреживява случващото, винаги е отстранен от него, защото знае, че това не е истинско в пълния смисъл да думата. Нещата с камерите обаче не стоят така – там нещата са лични, фикционалността не посредничи между момичето и гледащият, те общуват един с друг, тя му предлага виртуален секс, а той плаща за него. Това е вид проституция и според мен ще става все по-популярна. (Между другото вече има и български сайтове с камери).

Не зная каква ще е следващата стъпка в порно индустрията и респективно в масовата сексуалност, но съм сигурен, че тя ще е още по-разкрепостена, ще смалява границата още повече и ще изправя повече хора на нокти. Това ще продължава докато нещата достигнат окончателния си пик, всички задръжки паднат и работата стане наистина "хард кор". Какво ще стане след това ли? Според мен цикълът ще е завършен, нещата ще трябва да започнат отначало и отново на власт ще дойде пълното пуританство, което в никакъв случай не е по-добре от пълното разкрепостяване. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ