Любопитни факти за мозъка на един влюбен човек

27.11.2019, 11:00

Кога ли ще се случи и на нас?

   
 
Любопитни факти за мозъка на един влюбен човек

Влюбените са с много забавени движения и рядко могат да свържат повече от две думи по теми, които не са свързани със страстта им. Оказва се, че мозъкът е виновен. Невролози проведоха ново проучване и откриха как любовта влияе на хората. Ето какво научиха:

Мозъкът работи по-бързо, но в грешна посока

Влюбените са по-способни да учат от другите хора. Те имат високи нива на невротрофини, вещества, които насърчават растежа на нервите. Поради това мозъчните клетки са по-бдителни и ги кара да искат да научат нещо ново. Вярно е, че често цялото внимание е концентрирано само върху обекта на любовта и от това предимство няма полза.

2197654

Мозъкът не ни алармира при необходимост

Когато човек е влюбен, в мозъка му се произвежда хормонът допамин, който потиска работата на зоните, отговорни за чувствата на безпокойство и страх. В резултат на това сме готови да простим на любимия човек както счупена чаша, така и измяна.

Влюбеният мозък е прекалено мързелив, за да се заглежда по други

Ако сте наистина влюбен, мозъкът ти ще счита партньора ти за единствения достоен за теб, с който да прекарваш целия си живот. Като цяло един любящ мозък би бил твърде мързелив, за да насочи вниманието си към други хора.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ