Кратка история на нагледното сношаване (Част 1)

Правим, струваме – все ще се гледаме

   
 
Кратка история на нагледното сношаване (Част 1)

Откакто свят светува, сме се хванали за чепа, еми няма начин. Но откога така всъщност? Истината е, че от много по-отдавна, отколкото си мислим. Сайтът alternet.org ни дава някои интересни факти за така любимото порно.

Та да почнем от началото. Венера от Вилендорф – едно от първите изображения на голо тяло, правено от човек. Фигурата е изнамерена от шепа археолози, копали в Австрия, според тях фигурата е на поне 25 000 години. Древните гърци и римляни също са оставили доста изображения на попипване и подръпване... никакъв срам. Хетеро, хомо, орален, оргии, животни... разбирате накъде отиват нещата. "Кама Сутра" от своя страна е много по-софт история, заглавието ѝ в превод означава "Трактат за удоволствие".

Помпей обаче чупи всички рекорди. Всички изображения, които са красели общата архитектура, домовете, баните и публичните домове, са били на сексуална тематика. И те са били страшни извратеняци, най-известното от там е как митичният бог Пан оножда овен (не си го представяйте).

Що се отнася до техническия и информационен прогрес, еротичният автор Демън Браун казва: "Ако измислим машина, първото нещо, което ще направим с нея, след като изкараме някаква печалба, ще е да се опитаме да гледаме порно."

Чудото се случва. През 1440-1448 година печатната преса на Гутенберг дава шанс на порното да влезе в книжките и литературата. През 1524 г. излиза първoто издание с еротични картинки, а през 1749 година Джон Клеланд пише еротичния роман "Спомени на една жена на блаженството", след време по-известен като "Фани Хил". Книгата е абсолютно забранена в Щатите до 1966 година.

1556916

Дотук с печатната преса. Сега си представете каво се случило, когато сме открили фотографията.

През 1839 едни умни хора въвеждат началото на технологията за заснемането на снимки. Едни по-умни и безпорно загорели ентусиасти откриват начин да правят порно. Първите снимки след усилена работа се появяват през 1846 година. На първата снимка в историята се вижда близък кадър на проникване на мъжа в жената. 11 години по–късно англичаните ще нарекат това порно.

Сега това може да ви се стори лигаво, но навремето е създало огромен скандал. Първата целувка в историята на киното е от 30-секундната лента на Томас Едисон – "Целувка". През 1990 година започва излъчването, забележете, на така наречените "ергенски филми", които се разпространяват нелегално в САЩ. Те са се "пласирали" от пътуващи търговци и са били с кратки сцени на хардкор пенетрации...

Днес

Основен еякулиращ фактор за развитието и популяризирането на порнографията в световен мащаб се явява (знаем, че знаеете) глобалната мрежа интернет. Статистическите изследвания сочат, че порнографските уебсайтове са 4,2 милиона, което е 12 процента от всички съществуващи уебсайтове. Всеки ден се теглят от интернет около 1,5 билиона материали с порнографско съдържание, което е 35 процента от общо регистрираните тегления, не бръчкайте нос гузно. Продажбите на материали с порнографско съдържание в интернет възлизат на 4,9 билиона долара годишно. 40 милиона от американците са отчетени като редовни посетители на порнографски сайтове, от които 72 процента мъже и 28 процента жени.

Очаквай още...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ