Кое е по-вероятно след секс без презерватив: да се заразиш с венерическа болест или да станеш баща?

28.06.2017, 14:15

Стистиката има учудващи отговори

   
 
Кое е по-вероятно след секс без презерватив: да се заразиш с венерическа болест или да станеш баща?

Няма твърд и еднозначен отговор на този въпрос, за това кажи на сексолозите да си гледат работата. Има единствено приблизителна истина, която идва от истински учени.

Значи за начало давай да си уточним, че да сравняваш риска от възможна бременност и шанса да се заразиш е все едно да сравниш зелено със солено. На пръв поглед все си говорим за секс, ама това е толкова обширна територия, че трябва да взимаме множество непредвидими фактори.

Също така трябва да имаме предвид, че заразността на венерическата болест зависи от вида инфекция и стадия, в който се намира, а също така дали приносителят се лекува. Взимаме и предвид, че някои болести се предават по-лесно от мъж на жена и обратно. Например: херпеса и ХИВ по-лесно се предават от мъж към жена (Прощавайте, девойки).

И така, като разсъждаваме върху казаното до сега, можем да отговорим така: 

– в случай на еднократен секс без презерватив между мъж и жена (то вече се налага да се уточнява), която се намира от 1 до 3 дни до овулацията, шансовете да забременее са между 21—25%;

– всички други случаи шансовете са по-малко от 5%.

А що се отнася до статистика, която се води за възможността да се зарази жена от мъж с ХИВ –  0,08% (за еднократен секс без презерватив). Рискът мъжът да се зарази от жената е няколко пъти по-нисък.

Та, по-вероятно е да станеш баща, отколкото да се заразиш. Ползвай презервативи!!!!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ