Какво кара жените да мислят някои мъже за зловещи

11.04.2016, 20:00

Според актуално проучване

   
 
Какво кара жените да мислят някои мъже за зловещи

Един от най-гадните начини, по които може да те опише една жена, е да каже, че си зловещ. Честно казано, по-добре да те нарече "нещастник", "задник" или "смотаняк" в очите, отколкото да си замълчи, но да те мисли за психар.

Да те приема за зловещ означава, че те мисли за потенциален изнасилвач, сериен убиец и насилник. Учените са открили какво поведение у мъжа провокира такива мисли в една жена, а именно - непредвидимото и мълчаливо поведение. 

Проучването е основано на твърдения на жени, които започват с "Когато срещнах един, който ми се стори доста зловещ...". Отговорите им сочат, че при срещата си с такива мъже, жените са почувствали страх, че ще бъдат наранени, защото не са могли изобщо да предвидят какво ще направи този мъж в следващия момент. Маркери от съмнителното поведение на мъжете били, че заставали твърде близо до тях, непрестанното облизвали устни и насочвали разговора към неудобни теми.

Но защо жените считат тези мъже за зловещи, а не просто за много дразнещи. Всичко идва от очакването за опасност. Зловещи са тези мъже, за които жените считат, че могат да бъдат сексуална заплаха за тях, че могат да се възползват сексуално от тях, затова, съвсем логично е, че жените се чувстват отблъснати от мъже, които считат за зловещи.

Затова бъдете внимателни при споделянето на всички ваши любими хобита пред жените. Да играете на видеоигри, да гледате футбол, бокс и всякакви спортове, да ходите за риба, това са нормални неща, но ако колекционирате крачета и крила от насекоми, а гаджето ви разбере, веднага ще ѝ светне червената лампа и нищо чудно да избяга от вас. И най-важното е да говорите с жените. Не им досаждайте, но в никакъв случай не стойте мълчаливо, облизвайки устни, защото в това време навярно жената, с която сте, си мисли как я изнасилвате, убивате и затваряте в някоя хладилна камера в хижа насред гората. Но да не ви даваме идеи...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ