Какво да не казвате на жена си на 8 март

08.03.2016, 13:00

Или си мълчете, или си подбирайте думите

   
 
Какво да не казвате на жена си на 8 март

Осми март е един доста противоречив за съвременните хора празник. Едни го почитат, други го обявяват за комунистически, трети просто се правят, че не съществува. Независимо от кои хора сте вие, най-вероятно като малки деца са ви снимали в детската градина и са слагали снимките на картички с поздравление "Честит 8-ми март, мила мамо!". Най-вероятно тези картички с вашия сополив малчугански лик все още могат да бъдат открити в семейните албуми. Следователно просто сте свързани с празника от най-ранна детска възраст.

Та така, независимо дали вие почитате този празник, или не, има неща, които не е добре да казвате на жената до вас в този ден, като:

Не знам дали празнуваш, ама, хайде, ако празнуваш, честит празник.

Това не е мъжко изказване. Или ѝ честитете празника, или си мълчете. Половинчатите поздрави няма да зарадват никоя жена.

1661131

Ти май нямаш празник днес. 8-и март е празник на майките.

Първо на първо - 8-и март е международен ден на жената, независимо дали тя е майка. Така че няма да ви се изкриви езикът, ако поздравете жена си. Не забравяйте, разбира се, да поздравите майка си. Поне ѝ се обадете по телефона, изпратете ѝ картичка, покажете благодарност към нея. Със сигурност има за какво.

Сигурно трябваше да ти купя някакво цвете, но нямаше кога.

Уважавайте жената до себе си и самите себе си, не се излагайте с подобни изказвания. Ако сте ѝ купили цветя, подарете ѝ ги. Ако не, замълчете. Не се оправдавайте.

Не знам на тоя ден подаряват ли се подаръци.

Нищо не е задължително на този ден, момчета. Нищо. Всяко нещо, което направите като поздрав, подарък или жест, ще бъде оценено от жената до вас, дори и тя да не го изисква.

1661132

Няма ли да почерпиш?

Вие я изведете на вечеря някъде, пък тя може и да ви почерпи, но не си просете сърденето с реплики като тази.

Препоръчителни реплики на 8-и март:

Честит празник, скъпа! Макар че всеки ден с теб е празник.

Искаш ли да те изведа на вечеря днес? Къде искаш да отидем?

Нося бутилка вино. Искаш ли да сложим децата да спят и да я отворим?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ