Какво всъщност означава "харем"

22.02.2016, 14:00

8 факта

   
 
Какво всъщност означава "харем"

Когато разберете тези факти за традиционния султански харем, ще се преобърне цялата ви представа. Не е робство и не е толкова хубаво, колкото звучи.

1. В султанския харем се постъпва доброволно 

Много бедни родители предлагат на дъщерите си да отидат в харема на султана. Там те живеят добре и султанът се грижи за семействата им.

2. В харема се получава образование

Харемът е тип образователен център, в него девойките се учат в дисциплините - технологии, литература, граматика, музика и танци.

3. Сексът със султана е рядкост

Известно е, че някои наложници никога не са виждали султана. Има и много случаи, в които султанът изобщо не е имал сексуално влечение към жени.

4. Животът в харема е строго регламентиран

За момичетата в харема се грижат като царски особи, но и строго ги наказват, ако нещо "кривнат". Има строга йерархия. Например: от 320 жени в харема, само 15 са предпочитаните, с които султанът спи.

5. В петък по закон се прави секс само с жена от харема

Султанът има привилегията да се чука, с която иска, но в петък задължително трябва да прави секс с жена от харема. Ако султанът пропусне 3 петъка, жените от харема могат да подадат жалба в съда. Има човек, който записва срещите на султана с жените му и следи стриктно той да изпълнява съпружеските си задължения.

1653673

6. Момичето може да напусне харема

След 9 години в харема всяка жена може да го напусне и това нейно право е регламентирано от закона. На напусналото момиче се осигурява къща и документ, че е свободен човек.

7. Харемът има власт

Известни са случаи, в които влиянието на харема над султана е толкова силно, че буквално жените се грижат за делата в държавата.

8. Момичетата в харема се определят от султана

Султанът задава стила в харема. Историята познава хареми с много космати жени и прочие дивотии. Ето например тази снимка е на една от любимките на султан Ибрахим Шекер Пара I - известен е с това, че жените в неговия харем започват от 120 килограма.

 1653672

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ