Какви храни трябва (и не трябва) да консумираш, ако искаш да правиш нормален секс след 35 години!

03.01.2018, 17:15

С жена, разбира се

   
 
Какви храни трябва (и не трябва) да консумираш, ако искаш да правиш нормален секс след 35 години!

Всички съвети в следващия списък са извадени от блога на уролог - андролога Андрей Личагин. Води си списък, че и преди 35 години много мъже стават по-малко мъже. 

Свежи плодове и зеленчуци

Да, може би най-баналното и общоизвестно нещо. Обаче те са богати на влакнини и абсолютно нищо на планетата, на която се намираш (за Земята говори, ако ни четеш от някъде другаде, поздрави) не може да ги замени. Особено внимание обърни на плодовете и зеленчуците, които съдържат витамин А. Този витамин основно влияе на тестостерона ти и подпомага потенцията. Съдържа се в зелените салата, спанака, морковите и всички плодове, които са жълти.

ВИТАМИН D

Най-важния за мъжката имунна система. Укрепя костите и е полезен за ерекцията. Основен източник – слънчевите лъчи. Ако няма слънце – сирене, мляко, извара, рибено масло.

ЦИНК

Недостатъка на цинк в мъжкия организъм води до простатит и импотенция. Той се съдържа в храните богати на белтъци. Най-добре се набавя от пиле и риба. Ако пък си веган – боб, грах, леща, ядки, чесън, гъби, магданоз, репи, царевица, картофи и карфиол. Лидер по съдържание на цинк са пресните стриди.

ВИТАМИН Е

Помага да бъдеш енергичен, активира кръвния поток, укрепва стените на кръвоносните съдове. Освен това подобрява функционирането на половите жлези. При липсата на витамин Е мъжкото тяло произвежда по-малко полови хормони, което, разбира се, оказва негативно влияние върху опитите за зачеване. Съдържа се във всички видове масла (с изключение на рафинирани), ядки и зърнени храни.

ВИТАМИН С

В ежедневната диета трябва да присъстват домати, картофи, касис, цитрусови плодове, зелени сладки пиперки и зеле. В зелето се съдържа изключително много.

ИЗБЯГВАЙ!!!

Новогодишният капитан Очевидност съобщава: да се ограничи приема на мазнини сосове, рафинирана захар (по-добре да се замени с мед), сол, рафинирано брашно, мазни закуски и алкохол (за това последното малкo ни стана тъжно). И всичко, което и сам може да се досетиш, че не ти влияе добре.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ