Как да я поканите на среща с кратко съобщение

12.09.2011, 12:15

И да не ви откаже

   
 
Как да я поканите на среща с кратко съобщение

Поздравления. Тя ви е дала телефонния си номер. И сега какво? Да, определено може да се каже, че сте постигнал една малка победа, но тя е само началото. Готините момичета често биват молени да дадат телефона си, а фактът, че вие сте един от щастливците, е повече от красноречив. Сега обаче трябва да я впечатлите от първо чуване или писане. По принцип ние препоръчваме разговорите, а не изпращането на съобщения. Но нека предположим, че сте адски срамежлив и смс-ите са вашият спасителен остров.

1. Бъдете различен

Първият смс е като първото впечатление на среща. Добре е да ѝ докажете, че наистина сте онзи забавен тип, с когото се е запознала онзи ден. Представете си най-клишираното кратко съобщение. Например: "Хей, как мина денят ти?" - скука! Трябва да сте малко по-изобретателен. Да кажем с нещо като: "Снощи беше голяма забава. Нали не си в някое районно управление?". Разбира се, импровизираме, но вероятно сте усетил разликата. Причините второто съобщение да свърши повече работа от първото са няколко: за начало - то е по-забавно и закачливо. Когато подхождате с малко повече хумор, вие несъзнателно карате момичето да ви свърже с положителни емоции, освен това чувството за хумор е ваш плюс (разбира се, ако и мацката го има, в противен случай само си губите времето). Втората причина да изберете забавен подход е, че чрез него вие предизвиквате момичето. Хем насочвате асоциациите ѝ към вчерашната ви среща, хем я карате да си припомни събитията. И накрая, с по-закачливо съобщение и любопитен въпрос, вие изисквате отговор, а ако го получите - имаме успех.

2. Насочете се към следващия етап

Често мъжете си мислят, че щом момичето отговаря на смс-ите, значи всичко е наред. Но това не е толкова сигурно. Фактът, че мацката не ви игнорира, не значи, че трепери над телефона денонощно. Да, забавно е да флиртуваш чрез съобщения, но нали така или иначе целта е да се създаде жива, реална връзка. За по-кратко: трябва ви среща.

За целта, поставете си правило: Ако сте тръгнал да пишете съобщение, което по никакъв начин няма да ви приближи до реална среща, просто не го изпращайте. По-добре е да я поканите и тя да ви откаже, отколкото да "лежите" на спокойствието, че изобщо ви отговаря.

3. Внушете ѝ, че е нужна среща

Да кажем, че размяната на смс-и между двама ви вече прилича на вражеска престрелка. На вас се пада честта да стреляте по ключови места. Ако шеговитият ви тон е запазен (което би било перфектна ситуация), напишете ѝ нещо подобно на: "С това твое държане доста ще трябва да се оправдавам пред приятелите си :)". Независимо дали имате реалното намерение да я запознаете с лудата си компания веднага, все пак ѝ давате да разбере, че вие искате да се виждате с нея на живо, а не онлайн или по телефона.

Друга добра идея е, така да ѝ зададете въпрос, че да може да отговори са Да и Не. Например: "Какво ще кажеш за такос, текили, хубава музика и яки хора?" е предложение, на което трудно някой би отказал. И ако избраницата ви все пак отклони поканата и то не заради други ангажименти, може би пък не е чак толкова впечатлена от вас.

4. Поканете я

Ако предположим, че вече сте поставил основите, идва ред на избора на място за срещата. Препоръчваме ви така да организирате нещата, че да посетите събитие или място, където така или иначе сте щели да отидете. Така, ако тя ви откаже, вие пак ще вършите нещо, а няма да се лутате в апартамента си в опити да разберете защо срещата се е провалила. Освен това, по този начин избягвате клишето "вечеря и кино" или "на кафе".

Така че, ако пишете смс или се обаждате, нека стане ясно, че вие така или иначе ще отидете на въпросния купон, концерт или каквото и да е. Ако тя дойде, ще бъде забавно. Ако не - тя губи.

Източник: mademan.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ