Здрав секс - здраво тяло!

   
 
Здрав секс - здраво тяло!

В последно време се говори много за това колко полезен за здравето е сексът. Разбира се, на нас мъжете не са ни нужни никакви доводи, за да повярваме колко е необходим той и да искаме да го правим ежеминутно. Противното може да се случи само, ако тотално не можем да понасяме партньорката си или нещо наистина не е наред с главите ни (като например да са ни отрязали). При нормални обстоятелства ние винаги сме готови за секс, независимо дали това е полезно за нашето здраве или му вреди.

Твърдението, че сексът е здравословен обаче може да се окаже много полезно оръжие. То може да бъде използвано в непрестанната битка, която водим, а именно – непрекъснатия стремеж да си осигуряваме секс. Въоръжени с доводите, които ще ви предложим, вие по-лесно бихте могли да навиете обекта на вашите желания за едно бързо... Преди да започнем обаче, искаме да уточним, че купуването на чисто ново Porsche е най-силното оръжие в този арсенал и е напълно достатъчно, но на тези, които не могат все още да си го позволят, предлагаме следните няколко здравословни факта, свързани със секса:

Заздравява кожата

Сексът подобрява циркулацията на кръвта. Освен това води до онова приятно сияние, след като всичко (и всички) е свършило. Ако правите редовно секс, тялото ви няма да спира да излъчва въпросното сияние и ще ви кара да изглеждате по-млади. И не само това – сексът увеличава отделянето на колаген, което директно идва да рече "по-малко бръчки". Този факт може да ви е изключително полезен, особено ако се точите на някоя актриса.

Повече секс означава по-добрa имунна система

Това може да звучи малко прекалено научно и сухарско, но по-честото правене на любов означава повече имуноглобулин А. Който имуноглобулин А, както можете да предположите от името му, повишава имунитета ви. Това не означава, че ще можете лесно да се преборите с малария или Ебола, но поне няма да се притеснявате, ако някой ви кихне в лицето.

Подобрява сърдечната дейност

Мъжете, които правят секс повече от два пъти седмично (въпреки че на нас не ни звучи никак достатъчно), са по-малко застрашени от инфаркт, в сравнение с мъжете, които се разписват по-малко от два пъти месечно. Няма да продължаваме да разискваме въпроса и да им го натякваме, защото вероятно е много гадно хем да си на сухо, хем да ти лупа сърцето.

По-чиста кожа

Сексът благоприятства хормоналния баланс. Този баланс е много важен за дамите, както всички знаем, и ако не е в ред, могат да се случат лоши неща, които всички сме изпитвали на гърба си. Хормоните в норма също помагат да изчистване на лицето от неприятни несъвършенства, което е много добре, ако се опитвате да свалите някоя ученичка. Забележка: Не правете секс с ученички!

Естествено болкоуспокояващо

По време на полов акт се отделя окситоцин, вещество, която спомага производството на ендорфин и намалява болката. Това означава, че, ако жена ви пак ви излезе с извинението, че я боли главата, ще трябва задължително да прави секс с вас. Кажете ѝ го! Така наистина ще я затапите и ще ѝ се наложи да си търси ново оправдание. Пък кой знае, може да не ѝ се занимава и просто да реши да ви пусне.

Отслабване

Твърди се, че по време на един час секс се горят 170 калории, хич не е много, нали? При тичане за същото време – 900 калории. Добре, но ние в редакцията единодушно решихме, че след 10 минути секс се чувстваме много по-уморени, отколкото след десет минути тичане. Вие, предполагаме, ще се съгласите с нас. Това идва да каже, че явно има някаква грешка и калориите не са 120, а 1200. Има ли някой против тази поправка? Няма, значи се приема! И помнете колко по Div е сексът, толкова повече отслабвате. Излиза, че колкото повече секс правим, толкова по-добре изглеждаме, което пък ни помага да правим още секс, чудесен "порочен" кръг, нали?

По-здрави зъби?

Тук нещата са малко неловки, но учените, повтаряме – учените, са доказали, че семенната течност е много богата на калции и цинк, които са полезни за зъбите. Следователно приемането ѝ (по един или друг начин) е полезно за зъбите.

Помага при безсъние

Окситоцинът, онова болкоуспокояващо вещество, има и свойствата на успокоително. Следващият път, когато ви се доспи след секс, си спомнете за това и спете спокойно, знаейки, че Господ ви е направил така. Не трябва да се чувствата виновни, защото става дума просто за един приятен страничен ефект.

След всичко казано дотук, не виждаме какво може да правите още пред компютъра. Вървете и си намерете някого, с когото да правите секс. Лекувайте се, бе хора!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ