Защо им е на жените оргазъм? Намерен е отговорът!

18.10.2016, 11:15

Учените обясниха защо жените изпитват този феномен

   
 
Защо им е на жените оргазъм? Намерен е отговорът!
В света има много загадъчни неща и едно от тях е женският оргазъм. Ако при мъжа всичко е ясно – няма как да не изпита оргазъм по време на целия процес по възпроизвеждане, то какво точно се случва при жените, нима при тях всичко е просто скромен подарък от природата?
В миналото хората смятат, че жените могат да изпитват оргазъм само с определени мъже и всякакви подобни глупости. А някои племена в Африка дори изрязват част от половите органи на жените, за да не могат да изпитват нищо, когато правят секс.
чените от Йейлския университет стигнаха до интересно заключение. Работата е там, че по време на оргазма, плацентните бозайници (извинявай, че наричаме така жена ти, но това е биологична истина) отделят два хормона – окситоцин и пролактин. Съгласно резултатите, публикувани в научното списание "Експериментална зоология, част 2: молекулярна и развиваща се еволюция", тези хормони водят до овулация, без която е невъзможно зачеването. Да, овулацията не е почасов феномен и не е веднъж месечно, тя зависи от много фактори и един от тях е женският оргазъм.
Това е.
   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ