Забрави за женския оргазъм!

30.11.2022, 16:00

Ето защо!

   
 
Забрави за женския оргазъм!

От толкова много разгвори с жени (сами не си повярвахме) се оказва, че май мислим твърде много за кулминацията на сексуалния акт. И то не чак толкова за нашата, колкото за тази на жената. Дори не се замисляме дали тя се наслаждава на секса, само защото сме погълнати от мисълта, че трябва да я накараме да свърши на всяка цена.

Вярно е, че оргазмите са страхотни. Това никой не го оспорва. Но прекаленото фокусиране върху тях може да доведе до по-лош секс.

Когато някой е твърде съсредоточен върху оргазмите в леглото - собствените си или на партньора си - той превръща това, което трябва да е забавно, в ситуация на високо напрежение. Което е точно обратното на това, от което се нуждаете, за да се насладите истински.

Смятаме, че когато я накараме да свърши, това затвърждава нашите сексуални умения. Но трябва да разберем, че дори и да не успеем да я докараме до оргазъм, това не е означава, че сме се провалили в леглото. Всъщност много жени ще ти кажат, че предпочитат да правят секс с партньор, който не е свръхфокусиран върху това колко точно удоволствие им доставя.

Ключовият момент е в разликата между "удоволствие" и "оргазъм".

Това може до голяма степен да липсва в мъжките концепции за секса, но е възможно да се насладите на акта и без оргазъм. Това е реалност за много жени, поради комплекс от различни причини. Специалистите казват, че кулминяцията в секса не е най-важният момент и не трябва целият полов акт да се върти около това. Колкото повече натиск прилагаш върху нея, за да свърши, толкова повече разваляш удоволствието ѝ от акта.

Отдели време да изпробваш нови неща в леглото, които определено ще обогатят сексуалния ти живот.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ