Жени, секс и алкохол

30.09.2011, 14:36

   
 
Жени, секс и алкохол

Звучи страхотно, нали? Не е необходимо да са точно в този ред, но определено и трите могат да бъдат източник на удоволствие за нас.

Алкохолът сам по себе си обаче е или заряд, с който се чувстваме по-сигурни и по-освободени, или убиец на намеренията ни тази вечер да си легнем с някоя яка мадама, защото оставя нас или нея, а може и двамата, напълно неспособни за всякакви сексуални действия.

Според социолога Дейвид Хенсън, цитиран от Man's Health, тази взаимовръзка може да има още много нюанси. Някои видове алкохол се считат за мощни афродизиаци и имат реален физически ефект върху сексуалния акт. От друга страна много хора са склонни да обвиняват алкохола за несполуките си в леглото, но това е силно преувеличено. Затова чрез изчистване на погрешните схващания в тази връзка, всъщност можем да накараме алкохола да ни помогне в секса, а не да ни вреди.

По-красиви след петата чашка

 Ясно е, че и мъжете, и жените като пийнат повечко, партньорът им се вижда все по-хубав. Разликата обаче е в това, че при мъжете този ефект продължава по-дълго. Например, пиете с мадамата в бара, после бързо вкъщи, див секс, а на сутринта – тя вече е разочарована, след като ви види. При нея ефектът е преминал, докато вие още не сте махнали розовите очила (или пък махмурлукът е твърде силен, за да видите каквото и да, дори мадамата). Съвсем сериозно - проучване в Бразилия сочи, че пияните мъжете по-трудно долавят и асиметрията от трезвените. Така че не се чудете ако след като изтрезнеете, установите, че секси мадамата има всъщност огромен нос.

Тя е готова след второто питие

Алкохолът има способността да притъпява действието на онази част от човешкия мозък, която отговаря за задръжките. Така че "да падат дрехи и задръжки", но в обратния ред тук си е съвсем на място. Ако я заведете в любимия си бар и след второто питие си тръгнете, наистина може да се надявате на доста по-освободен и див секс. Имайте предвид, че това важи и за мъжете, за жените. По принцип жените, които обикновено пият (всеки ден) проявяват по-голям интерес към секса от абсолютните трезвенички. Но желанието за секс, подпомогнато от алкохола зависи и от количеството погълнат алкохол. Ако се напиете здравата, ще присъствате само физически на сексуалната сцена, ако изобщо се стигне до такава.

С презерватив, без презерватив...кой го е грижа

Установено е, че след консумацията на алкохол и мъжете, и жените стават по-освободени, но и по-безразсъдни и готови да забравят за безопасния секс.

Също така мъжете и жените, които редовно посещават барове и имат по-голяма зависимост от алкохола е доста по-вероятно да водят безразборен секс с различни партньори.

За да избегнете заболяванията, предавани по полов път или причиняване на нежелана бременност, по-добре си помислете колко далеч сте готови да стигнете в леглото преди първата чаша "огнена вода" за вечерта.

На нея ѝ е по-хубаво, когато пиете

Малко алкохол може да направи чудеса, когато атмосферата се нажежи. Той ще ви освободи от притеснението, ще ви даде увереност, ще отприщи въображението ви, ще ви отпусне.

Но когато пиете повече алкохол, това ще забави ерекцията ви. Ако не сте толкова пияни, че още можете да ползвате мозъка си, може да преодолеете това с повече предварителна любовна игра и представянето да е на ниво.

Тя ще забрави задръжките и трезва

Всъщност до голяма степен ефектът на алкохола върху секса е на психологическа основа. Ако вярвате, че едно-две уискита ще ви превърнат в бог в леглото, те сигурно ще го направят. И ако осъзнавате, че мислите ви имат по-голям ефект върху сексуалните ви възможности, отколкото бирите, които сте изпили, ще няма да се хванете като удавник за сламка за тезата, че без алкохол няма да правите добър секс.

Както във всяко нещо и тук истината се крие в златната среда – пийвайте разумно алкохол (за всеки разумно е различно количество) и ще имате интересен и щастлив сексуален живот.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ