Етика и психология на сексуалния живот

17.09.2015, 15:20

Как да бъдеш отговорен

   
 
Етика и психология на сексуалния живот

В епохата на постсексуалната революция, когато браковете са по-скоро отживелица, а сексът се е превърнал в способ просто да убиеш малко време, всичко много се обърка. Съвременият човек нехае особено за правилата, а най-лесно се нарушават тези правила, които ги няма.

Макар че в крайна сметка ги има. Дори най-заклетите ергени не могат да живеят без условия и правила. Просто тях никъде не ги пише. Няколко психолога и американските списания Vice, Playboy и Maxim извадиха обстоен списък с правила, а ние ги обобщихме за теб.

Правилата в сексуалния живот:

1. Ако момиче ти предлага секс, а ти по някаква причина не можеш да приемеш предложението, не и казваш истината. Не споменаваш нищо за кривите зъби, дългия нос и прочие. Фразата, която трябва да кажеш, е: "Аз не мога така". Ако те попита: "Как така?", мълчи и дишай тежко.

2. Ако момичето е девствено, е длъжна да предупреди. И не трябва да се сърди, ако откажеш в последния момент. Тук не става въпрос за това, че те е страх да бъдеш първият човек в Космоса. Просто не искаш да раниш нежната психика.

3. Жените, които не докосваш никога, са: гаждето на приятел, сестрата на твоето гадже, майката на твоето гадже.

4. Жените, които можеш да сваляш, но като изключително много внимаваш, са: сестрата на приятел, бившата на приятел, дъщерята на приятел.

5. Ако, запознавайки се, веднага сте се метнали да правите секс (секс за една вечер), подразбира се, че утре ще се разделите и никога повече няма да се срещнете. Правото да се обадиш и да задвижиш нещата в друга посока си остава за теб.

6. Ако се срещате повече от три пъти, a не си опитал да преспиш с нея, много вероятно да ѝ станеш много добър приятел (Френд зона).

7. Ако сте се срещали повече от два пъти, то след секса си длъжен да се обадиш. Но може и да пишеш.

8. Ако сте се срещали 100 пъти и сте правили секс, това е приятелски секс и няма никакво значение!

9. След приятелски секс нямаш никакво право да я ревнуваш!

1569026

10. Ако след приятелски секс спите още веднъж, преди да е минал един месец, започват нови отношения с всички следващи задължения и отговорности.

11. Ако само излизате и от скука правите секс, вие сте свободни хора. До момента, в който каже, че те обича. Тогава или се събирате, или се разделяте.

12. Ако е казала, че те обича, когато сте правили секс или е била пияна, не се брои.

13. По презумпция се предполага, че вие не се срещате с други хора и не спите с тях. Ако някой от вас го прави, трябва да се изясните още в началото.

14. Ако момичето е забременяло, е длъжно да ти каже. В крайна сметка ти също имаш думата.

15. Ако момичето е забременяло, а ти не винаги си използвал презервативи и не си я питал дали взима хапчета, нямаш право да се тръшкаш: "Не. Това е абсурд. Няма как да стане.".

16. За аборт плаща винаги мъжът. Изпраща я до лекаря, а после я прибира.

17. Ако си женен, си длъжен да кажеш на момичето, с което смяташ да се занимаваш. Изключение прави вариантът със секса за една вечер.

18. Ако хванеш приятелката си с друга жена, имаш право да се присъединиш. Ако те откажат, трябва сериозно да си поговориш с нея.

19. Ако тя те хване с друг мъж... напусни сайта!

20. Мъжете не говорим за сексуалните умения на жените, които обичаме. Ако само излизате - може.

1569030

21. Когато мине година, откакто живеете заедно, момичето има право да те нарича "мъжа ми", независимо дали имате брак.

22. Жените имат право да си говорят всякакви надути ужаси за сексуалните ти подвизи (това не го разбираме).

23. Нито един нормален човек (и от двата пола) няма да ревнува от порно или няколко закачливи чата.

24. Мъжът никога не посяга на жена. Посягането става с други части на тялото и на други места.

1569028

25. Ако изневеряваш с глупава и грозна жена, се възприема като благотворителност. Няма да мине за оправдание пред жената, да знаеш.

26. Да изневеряваш без да слагаш презерватив, е престъпление спрямо човечеството. Може да ти се струва, че е полезно за демографската ситуация, ама не е.

27. Бившият мъж има право да ѝ звъни посред нощ и да я пита: "Защо му е съсипала живота", но не повече от два пъти месечно. Има и право да заспива на постелката до входната врата, но не повече от три пъти годишно. В замяна трябва да е винаги готов да поправи тръбите или да смени керемидите.

28. Само комплексираните слабаци се разделят със SMS. Винаги е по-безопасно, но това не е нашият начин.

1569025

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ