Етапи на изневярата

06.01.2016, 14:00

На кой от тях се намирате

   
 
Етапи на изневярата

Вярвате или не, всеки изневерява по някакъв начин. Според Светото писание, когато мъж само погледне чужда жена, вече е изневерил. А сега си помислете по колко пъти на ден изневерявате. Това, разбира се, е доста крайно становище, но реално могат да се определят няколко етапа на изневярата и всеки от нас да си даде сметка докъде я е докарал.

Етап 1: Озъртане за нещо ново

Вие си имате сериозна приятелка, но нещо очите ви все шарят наоколо, обръщате внимание и на други жени. Представяте си, че сте с друга, а не с вашата приятелка, но не сте направили нищо повече.

Да си го кажем честно: Не сте направили нищо лошо. Всички мъже, в един или друг период от живота си, се чувстват изкушени. Когато сте на този етап, запитайте се какво ви свързва с жената до вас и защо сте се спрели именно на нея.

Етап 2: Чисто физическо привличане

Имали сте интимен контакт с друга жена. Просто момент, в който сте били слаби, имали сте нужда от това и то се е случило. Но за вас си е нещо, което се е случило само веднъж и тази друга жена не е от значение.

Да си го кажем честно: Това се е случило, защото сте изгубили контрол. Излезли сте с момчетата, пийнали сте, забавлявали сте се. Всички мъже го правят. Разликата обаче между вас и други мъже е, че вие имате сериозна връзка. Поставете се за миг на мястото на приятелката си. Няма ли да се почувствате предадени и унизени? Ако все още искате да запазите отношенията с жената до вас, може би трябва да намалите алкохола и излизанията с момчетата, и да обръщате повече внимание на половинката си.

Етап 3: Емоционално привързване

Имали сте платонично привличане към друга жена, което е прераснало и в сексуална връзка. Ако признаете чувствата си пред тази жена, значи вече сте стигнали твърде далеч.

Да си го кажем честно: Прекрачили сте граница, от която трудно ще се върнете назад. Щом се озовете в ситуация, в която сте емоционално привлечени от две жени, то трябва да последвате сърцето си към едната от тях.

Етап 4: Множество изневери

Това се случва, когато след етап 2 не сте склонни да направите промяна. Има много мъже, обикновено успели и атрактивни, които имат вярна жена вкъщи и множество забежки с други жени.

Да си го кажем честно: Ако вие сте един от тези мъже, дайте си сметка, че може би имате много повече проблеми, отколкото си мислите. Щом не можете да поддържате нормални отношения с жената до вас, може би е най-добре да прекъснете връзката и да помислите за терапия.

Етап 5: Две паралелни връзки

Жената, с която изневерявате на половинката си, е станала също ваша половинка.

Да си го кажем честно: Разкъсвате се между двете си връзки и винаги едно е за сметка на друго. Не можете, но трябва да решите коя от двете да изберете. Иначе лъжете не само тях, но и себе си и живеете двойнствен живот. А това не прощава на никого.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ