Внимание! Хъркането убива секса

10.08.2011, 11:49

   
 
Внимание! Хъркането убива секса

Хъркане или секс? Това е въпросът.

Колко пъти ви се е случвало жена да ви разтърси докато спите, за да се обърнете на другата страна, защото хъркате? Или пък ви издърпва завивката, за да ви обърне сама или просто да предизвика някаква реакция у вас, та дано спрете да хъркате. Наистина неприятно.

Поводът да се спрем на този проблем е едно проучване сред австралийските жени, представено в Sunday Morning Herald, според което хъркането се оказва истински "секс убиец".

Та австралийките твърдят, че хриптенето, тежкото дишане и хъркане на партньора им нощем проваля сексуалния им живот. И шумът понякога им се струва толкова противен, че те по-скоро биха слушали как опосуми се чифтосват. Блестящо сравнение! Как го измислиха направо се чудим. Те споделят още, че опитът да подремнат под звуците на капеща чешма или работа на строеж пак би било по-малко дразнещо от хъркането на мъжа до тях.

Оплакванията на дамите са били записани в национално проучване, което обхваща мненията на 500 жени, които спят до хъркащи партньори. 50% от тях са на мнение, че хъркането е навредило на романтичната им връзка, а 40 % са признали, че спят в друга стая, за да се спасят от това мъчение. Повече от 30% казват, че хъркането на партньора им е причинило противоречия между тях, а 6% са на мнение, че това е допринесло за раздялата им. 50% от жените споделят, че са се будили поне веднъж нощем от хъркането на партньора, а 15 % от тях са се будили по няколко пъти на нощ. Въпреки че 79% признават, че са сръгвали или ритали партньора, само 13% са накарали половинките си да потърсят лекарска помощ. И още по-малко - 9% са споделили, че техният партньор е посещавал специализирана клиника за проблемите със съня.

Нашият съвет: Няма нищо лошо да се допитате до лекар, все пак и на родния пазар има достатъчно медикаменти, които могат да ви помогнат да спрете да хъркате. Също така можете да купите на половинката си тапи за уши по повод следващия ѝ празник с послание: "За тихи и спокойни нощи с мен".

Имайте предвид, че ако се събудите от отчаяните крясъци на съседите, които ви умоляват да спрете да хъркате, същите са извикали полиция по този повод или видите паднала мазилка от тавана, срутена от вашето хъркане, то със сигурност е време да потърсите специализирана помощ.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ