Винаги успешна първа стъпка

01.05.2012, 14:39

   
 
Винаги успешна първа стъпка

В изкуството на очароването ние следваме правилото "два погледа". Това ще рече, че се обръщаш или доближаваш до обекта на желанието за няколко секунди, за да осъществите визуален контакт. Малко по-късно вече е трудно да поддържаш увереността си, която се очаква да показваш на жените по улиците и баровете. Това е добре познатата тревожност от първата стъпка.

Този страх е чувството, което преобръща стомаха ти, когато си мислиш, че можеш да заговориш нова мацка в бара, дискотеката и т.н. Естествена реакция, която е останала в нас от пещерните ни прадеди, когато отказът на женската сочел нисък социален статус в ловната тайфа, а ако попаднели на грешната жена, това можело да им коства живота.

И докато рискът за живота ни отдавна е отминал, социалният ни статус все още може да пострада от нейното гръмко "не". Но ние имаме добри новини. Ако можете да победите страха от отхвърляне, ще си гарантирате много по-високо социално положение. Следвайте тези пет съвета и бъдете готови да повалите мацките около себе си.

  1. Гледайте на провала като на успех
    Значи, всички сте въодушевени да пробвате и първата жена, която заговорите, ви отсвирва от раз. Това е тотална щета. Или не е? Ако гледате на ситуацията като учен, то най-вероятно ще стигнете до извода, че всички грешки всъщност са успех. Защо? Защото, ако сте наблюдателни достатъчно, най-вероятно знаете, че всяка грешка ни кара да научаваме толкова, колкото и успеха.
    Когато хипотезата на учения се потвърди, експериментът му вече не е провал. Провал е, само ако той не успее да разбере значението на придобитата информация (опит в нашия случай). Така научаваме, че "Готини обувки, искаш ли да се поцелуваме?" не е най-доброто встъпително изречение, което можете да спретнете пред жена, или че просто не всяка жена е достатъчно готина, че да прави каквото и да било с вас. Сега имате "шаблон", по който да обработвате пътя към успеха. Следващият път пробвайте само със "Здрасти, аз съм Тошо."

  2. "Преструвайте  се, докато го направите"
    Познайте какво, приятели? Съдията се върна с присъдата "Преструвай се, докато не го направиш." И работи. Не ни вярвате? Пробвайте го в рамките на 30 дни (може и 21, ако ви мързи, но не по-малко, защото това е минималният брой дни за превръщане на нещо в навик). Стойте изправени, говорете ясно и амбициозно и действайте така сякаш сте мъж с т**ки от стомана – най-добрата работа, най-готините мацки, най-много пари... каквото и да е.
    Не ви казваме да излезете и да почнете да лъжете на поразия, просто го карайте малко по-уверено с идеята "пробвам-вярвам" и вижте как нещата ще потръгнат при вас. Колегите ни от Made Man ни гарантираха, че това е свършило работа при тях и че започнали да си прекарват много по-добре в баровете. А, да, и на тротоарите също.

  3. Говорете с повече жени
    Всичко става по-лесно, когато го правим по-често. Разговорите с жените не изпадат от това правило. Поставете си за цел да заговаряте определен брой жени всеки ден и след това просто го направете. Броят трябва да е достатъчно голям, че да може да разпознаете колкото се може повече типове жени и в същото време да е разумен, че да можете да осъществите все пак идеята. Някъде между три и пет е добро начало. Говорете с тях в мола, заговаряйте ги на улицата, посрещайте ги с усмивка на опашката в магазина... Варианти хиляди. Не се притеснявайте обаче да говорите и с мъже, защото подобни умения и увереност се изграждат по-лесно, когато срещнете себеподобни.

  4. Бъдете по-социални
    Сега е време да преминем отвъд безсмисленото "спречкване" с непознати. Искайте повече и си го вземете. Нямаме предвид да се отправяте към бара всяка вечер след работа, а просто да започнете да се занимавате с повече неща, каквито и да било. Честно, няма значение какво правите, важното е да го правите. Идеята е да излизате и сами да се хвърляте в разнообразна група от хора без значение дали са ви познати или непознати. Това ще разбие страха ви от отхвърляне като ви помогне да се "климатизирате" към идеята да говорите с непознати и да водите смислени разговори.

  5. Практика, практика и пак практика
    Да победите тази ужасна тревожност преди да заговорите обекта на желанията си може да се окаже решаващо действие от ваша стана, която ще ви помогне да вкарате всички свои контакти и "взаимодействия" в правилната насока – вашата.
    Мъжете и жените обичат увереността, а вие имате реалния шанс да я демонстрирате, като просто поговорите с хората след онези въпросни секунди за осъществяване на визуален контакт. Практикувайте тези техники най-малкото за три седмици и вижте как живота ви се променя. Сигурни сме, че ще си кажете "Защо не съм го направил по-рано?"

Източник: MadeMan

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ