В холандско предаване показаха голи тела в присъствието на деца и хората пощуряха

11.03.2021, 13:00

Я да видим за какво иде реч!

   
 
В холандско предаване показаха голи тела в присъствието на деца и хората пощуряха

Детско телевизионно предаване с участието на напълно голи възрастни, отговарящи на въпроси за човешкото тяло, предизвика ярост сред обществото. Програмата се нарича Simply Naked и ще бъде излъчвана по обществената телевизия NOS.

Момчета и момичета са поканени да задават въпроси по теми като например колко уверени се чувстват възрастните в собствените си тела.

"Целта е да се научат децата, че всяко тяло е различно и че не всички тела са перфектни." - каза ТВ водещият Edson da Graça.

Elsbeth Reitzema от фондацията за сексуално здраве на Rutgers, която си сътрудничи с NOS за продуцирането на сериала, заяви, че постоянният поток от полупорнографски изображения, които децата виждат всеки ден по телевизията и онлайн, им дава изкривена представа за човешкото тяло.

Депутатът Тунахан Кузу от лявата партия Денк призова последователите си да пишат на телевизията и да протестират срещу програмата, наричайки я нелепа.

"Децата са знаели какво точно ще се случи и могат да кажат как се чувстват по време на програмата по всяко време. Очаквахме малко шумотевици. Не всеки ще се съгласи, че това е за деца и това е ОК. От родителите зависи да решат дали децата им могат да гледат." - даде изявление обществената телевизия.

2281014

Водещият на предаването добави, че то няма нищо общо съсъ секса и е с цел децата да видят човешкото тяло такова, каквото е. Според него изображенията на тела в социалните мрежи са неестествени и изкривени и това не е начинът, по които излгежда 90% от света.

На пръв поглед нещата наистина изглеждат скандални, но като се замислим това са просто тела. Не е нужно да сексуализираме голотата всеки път, а в човешкото тяло няма нищо срамно. Децата така или иначе имат достъп до какви ли не голотии по цял ден. по-добре да видят нещо естествено и нормално, отколкото изкривените модели, които създава порнографията.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ