7 грешки, които допускаме във връзките си

02.06.2015, 13:19

Никой не е безгрешен

   
 
7 грешки, които допускаме във връзките си

Няма безгрешни хора, а когато говорим за емоционални връзки, всички започваме да вършим неща, които понякога са тотално нелогични. И все пак, ако не сме напълно загубили ума и дума, има неща, с които е редно да се съобразяваме, особено ако искаме връзката ни да издържи по-дългичко.

Да, но, колкото и да се стараем, в един момент започваме да допускаме грешки, които веднага се забелязват от нашата половинка, а не след дълго напрежението е толкова сгъстено, че с нож да го режеш. Ако искате да избегнете драми, скандали и неразбирателства, защото за вас е важно да задържите човека до себе си, то по-добре продължавайте да четете. Ще ви представим 7 от най-честите грешки, които се допускат във връзките, за да се опитате да ги избягвате.

1. Дебнене

Това е най-голямата грешка, която сте в състояние да допуснете. Ако започнете да дебнете половинката си, за да проверите дали ви е вярна, вие сами поставяте началото на края. Може би си мислите, че за вас ще е по-добре да разберете лично, ако гаджето ви кръшка, но няма да усетите кога сте започнали да мислите само за това - къде и какво прави, с кого е и защо е с него. Така не се живее. А и сами си тъпчете самочувствието, така че, откъдето и да го погледнем, няма смисъл.

2. Очакване

Всички глупости, които се изливат от малкия и големия екран относно връзките на хората, често са тотално нереални, но въпреки това ние очакваме животът ни да се случва точно по този начин. Човек трябва да се научи да очаква онова, което е възможно да му се даде.

3. Припомняне на стари караници

Няма начин да няма скандали - те са нещо нормално, да не кажем и полезно. В спора се ражда истината, но и хората се опознават. Онова, което трябва да запомните, е, че когато спорите с вашата половинка, не бива да се връщате към стари скандали. Знаем, че ще ви блазни да ѝ припомните онзи път, в който направи онази простотия, но не го правете, защото така само ще я подразните.

4. "Добре съм"

Да казвате, че сте добре, когато не сте, е грешка, която всеки е допускал. Няма смисъл нито да се криете, нито да лъжете. Ако искате да си създавате излишен драматизъм, това си е ваша работа, но най-нормалното нещо е, когато се чувствате зле, да го споделяте с човека до себе си, за да му дадете възможност да ви помогне и по този начин да се сближите още.

5. Задушаване

И буквално, и преносно не е добре да задушавате половинката си. Давайте както на себе си, така и на човека до вас време и място за спокойствие и уединение.

6. Сравняване

В една връзка няма място за сравняване - на сегашното с бившето ви гадже, сексът във филмите със секса, който се случва между вас двамата и т.н., и т.н. Също така няма никакъв смисъл вие самите да се сравнявате с други хора, защото така само хабите енергия за глупости. Ако се почувствате зле и усетите самочувствието си в петите, отидете на фитнес и изразходвайте там цялата си отрицателна енергия.

7. Промяна

Една от най-честите грешки, които влюбените хора правят, е да се променят така, че още повече да се харесат на половинката си. Другата глупост е да очакваме, че човекът отсреща ще се нагоди по нас, ще се моделира така, че да ни пасне най-добре. Хората не са пъзели, за да си пасват идеално, така че не се хабете да очаквате или да правите генерални промени, защото накрая вие ще сте този, който ще е разочарован.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ