11 от най-болезнените страни на любовта

23.01.2015, 14:49

Уви, не е само цветя и рози

   
 
11 от най-болезнените страни на любовта

Влюбването е особена част от живота ни и обикновено се случва, когато най-малко ни трябва и го мислим. Също толкова неочаквано и не на място се появява и краят на любовта. Ако не сте готови за раздяла, много ще ви боли и това е момент, който никой човек, колкото и да е печен, не може да избегне.

Решили сме днес да ви опишем някои от неприятните страни на любовта, които се проявяват именно когато чувствата от едната страна просто приключат.

1. Първоначалният шок

Малко е странно, когато осъзнаете, че човекът, с когото досега сте били толкова близки, вече се оттегля от живота ви. Ако вие сте зарязаният, осъзнаването е по-шоково. Ако пък сте този, който е взел трудното решение, съвсем скоро ще се запитате дали не сте направили голяма грешка.

2. Осъзнавате, че човекът, който досега ви е успокоявал, вече го няма

И тъпото е, че дори да потърсите подкрепа у приятели, тя никога няма да е толкова удовлетворяваща, колкото е била преди.

3. Чудите се защо

Няма отговор, който да ви удовлетвори, така че въпросът е ненужен, но въпреки това натрапчиво ще се загнезди в главата ви. В един момент ще започнете и да се самообвинявате, но няма смисъл - понякога нещата просто приключват.

4. Започвате да се съмнявате дали връзката ви изобщо е била истинска

Когато любимият човек ви зареже, е съвсем нормално да се замислите дали изобщо сте били обичани, но реално това вече няма никакво значение, защото връзката ви е приключила.

5. Разпределянето на вещите

Ако сте живели заедно, неизменно ще дойде моментът, в който ще трябва да отделите вашите от техните вещи. Това не е лек процес, така че се пригответе и действайте бързо.

6. Социалните мрежи

Ако информацията за това дали сте обвързани или не е публична, значи ви предстои моментът, в който да цъкнете "Необвързан". Съветваме ви да държите такава информация скрита от чуждите погледи, защото дали сте с някого или не си е само ваша работа.

Вторият казус със социалните мрежи е, че ще започнете да висите в профила на бившата си половинка, само за да дебнете с кого излиза, с кого се прегръща и какво се случва. Това е безсмислено.

7. "Нека си останем приятели"

Да, по принцип е възможно да си останеш приятел с бившото си гадже, но много зависи как сте се разделили и изобщо какви хора сте.

8. Навсякъде влюбени двойки

Вече знаете, че от любовта боли и дори човек може да е нещастен от нея. И въпреки това навсякъде около себе си виждате влюбени двойки. Чудите се защо си го причиняват, защо вярват на глупости и т.н.

9. Дали ще умрете сами?

В един момент през главата ви започват да прелитат съмнения, че може би не ви е било писано да си намерите половинка. Искате да направите нещо грандиозно - да се преместите, да заминете за Непал, да си купите танк и т.н.

10. Идва моментът за срещи

Най-голямата грешка, която можете да направите, е да тръгнете по срещи веднага щом приключите предишната си връзка, така че не допускайте това, а си починете известно време. От срещи не от секс.

11. И най-неочаквано...

... ще усетите, че сте се изчистили от старата си връзка и животът ви е по-смислен и доста по-приятен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ