Как да приключим една връзка

   
 
Как да приключим една връзка

Да се подготвяте за предстояща раздялa с половинката е все едно да си избирате хубава риза, с която да ви разстрелят – сърцето ви ще го отнесе, какво и да правите. Все пак това как ще подходите към късането има значение.

Ако го направите правилно, пораженията ще се по-малко, болката ще мине по-бързо и много скоро ще сте обратно в играта. Ако постъпите грешно обаче, ще ходите ни живи, ни умрели из къщи със седмици, ще лежите апатично в леглото и ще кроите планове за светлото бъдеще в емоционалната инвалидна количка на самосъжалението. Tази поредица от събития няма да ви донесе нищо добро, а единственото, с което ще се сдобиете след този период на самотна депресия, е лошa телесна миризма. Дори няма значение дали вие късате с някого, или на вас ви бият шута. И двата варианта са неприятни от емоционална гледа точка, затова ви предлагаме пет полезни съвета, които ще ви помогнат в тежкия момент:

Действайте бързо

Ако ще вършите нещо – вършете го. Сега – тази вечер, не утре или в други ден. Не чакайте правилния момент прекалено дълго и не се колебайте излишно. Не бъдете пъзльо. Дочетете статията, не търсете други по темата, тази ще ви е напълно достатъчна. Просто станете и действайте. Всеки час, прекаран с човек, който има чувства към вас, но вие към него - не, е измама. Ако се разделят с вас, изслушайте какво имат да ви казват и си тръгнете. Безсмислено е да седите там, да се молите да размислят, да искате още един шанс, да се влачите по корем. Когато молите и мрънкате, сте жалки – винаги и без уговорки, на когото не му харесва този факт – има пълна свобода да е жалък колкото му душа иска. Освен това колкото по-бързо приключи всичко, толкова по-добре за вас, защото ще можете да се заемете с възстановяването. Повярвайте ни – по-добре ужас с край, отколкото ужас без край. В условия на раздяла времето е ваш враг.

Казвайте, а не показвайте

В началото и в края на една връзка нейната същност се корени в желанието (или в липсата му). Просто кажете това, което желаете. Чистосърдечността и искреността са единственият правилен начин за комуникация. Отговаряйте по възможно най-простия начин всеки път. Самата връзка е едно дългосрочно общуване, непрекъсната демонстрация на чувства към другия и раздялата е краят на това общуване. Единственото, което ви остава да направите, е да споделите това с партньорката си. Вариантите са два – тя или ще го приеме добре, или не, а вие не можете да направите нищо по въпроса.

Не се притеснявайте за това дали ще останете приятели

Вие си имате достатъчно приятели. Нуждата ви от нови не е чак толкова належаща, особено ако с въпросния човек сте пили вино на приглушена светлина и този същият човек е информиран за състоянието на космите ви по гърба (ако имате такива приятели и от мъжки пол, прекратете отношенията си и с тях). Тук изключения не се допускат. Не се опитвайте да бъдете мил, бъдете искрен. Дръжте на своето, не бъдете прекалено загрижен. Не обещавайте нищо и не искайте да ви обещават нищо. Не правете планове за обяд, в който да обсъдите нещата. Няма смисъл да се вкопчвате в отношения, които могат да не съществуват след петнайсет минути. Не се чувствайте задължен да говорите за нищо след това.

Не си създавайте врагове

Вие си имате достатъчно врагове, бъдете сигурен в това. С други думи – не бъдете жесток. Не бъдете и саркастичен, не драматизирайте прекалено. Покажете уважение и не избягвайте разумните въпроси. Придържайте се към откровеността, дори и тя да е неудобна за вас. Мислете за следващата си връзка, която може да започне петнайсет минути след тази.

Изхвърлете телефона си, изскубнете кабела за интернет, не се вясвайте

Ако до преди малко сте били винаги на разположение, това може да е било и част от проблема. Не общувайте с бившата си. Ако не сте били на разположение до сега, няма причина тепърва да започвате. Това няма да промени нищо. Ключовата дума в този момент е "дистанцираност", повярвайте в нея. Независимо от какво имате нужда в дадения момент, тя ще ви го даде – независимо дали е раздяла, или нова интимност. Дръжте се така сякаш нищо не е имало между вас, пък каквото сабя покаже.

Това са нашите основни правила, които работят в двете посоки – и за зарязания, и за зарязващия. В допълнение: за предпочитане са усамотените места, пред публичните, щом дойде време за раздяла. Извинете се, но само за каквото наистина трябва. Не се молете, не се самонаказвайте, не слушайте поп музика след това (не слушайте поп музика никога).

В такива ситуации винаги има болка. Да, тя вероятно е еднаква и за двете страни, но вие трябва да се интересувате само от вашата част, а не от чуждите чувства.

Източник: Esquire

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 08.12.2011 | 23:41
1 Страхотна статия!Все едно аз съм я писалааа:)))много добре..
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ