С какво комбинирате бялата риза?

01.07.2011, 15:05

   
 
С какво комбинирате бялата риза?

Бялата риза: едва ли има дреха, която да е толкова универсална и гъвкава за употреба, колкото нея.

Напоследък именно тази бяла риза придобива все по-лоша репутация, тъй като се смята за скучна, старомодна реликва, останала в праха на всички ярки и лъскави ризи, които модата произведе. За да разбием този мит се допитахме до EveryGuyed и направихме следния гид, които ще ви покаже, че с допълнението само на няколко елемента, вие можете да превърнете бялата риза в основа на брилянтен сет.

 Тъмносиният костюм

Вероятно най-подценяваната, най-семплата и най-ефективната комбинация за бялата риза е класическия тъмносин костюм. Облечете ги в допълнение с контрастираща или сходен цвят вратовръзка за свеж понеделнишки вид. Можете дори да разхлабите леко вратовръзката за по-европейски ежедневен шик.

 Дънки и пуловер/жилетка

Класическа непретенциозна и лесна за поддържане визия. Обуйте чифт тъмни изчистени дънки и хвърлете един семпъл пуловер върху ризата си. Макар че някои биха оспорили прибирането на ризата в дънките, опашката, която се подава около ханша ви отзад, иглежда неприятно, така че преценете кого да послушате.

Това е страхотен избор за ежедневието, който може да се адаптира от млади и стари, богати и тези от нас с по-скромен бюджет. Само се погрижете пуловера да бъде наистина добър с вталена кройка и семпъл десен и също така ризата добре да приляга по тялото дори и да не виждате по-голямата част от нея – гънките, които се образуват при неправилният размер, се появяват и при пуловера.

 Спортно сако от туид

Заложете на стила на учителя, като добавите блейзер от туид (Донегал, Харис или рибена кост) към бялата си риза. Оставете горните 2 копчета разкопчани за по-небрежен вид. А за спретната визия можете да сложите папийонка или в духа на 50-те и "Закуска в Тифанис” обогатете стила си с тъмна плетена вратовръзка.

Блейзерът сам по себе си говори за академичност и стара световна класа, а комбинирайки го с панталон или дънки според ситуацията, добавяте и една доза изисканост или небрежност .

 Къс панталон

Една пренебрегвана опция за плажно облекло е допълването на бялата риза с чифт сандали и къс панталон за плуване (разбира се, в приемлив цвят и десен). Комбинация, която може да ви послужи от спалнята до сърфа. Бялото не поглъща топлината на слънчевите лъчи и дори най-дебелата памучна бяла риза ще ви предпази от прегряване. Сега е вашият шанс да носите ризата си полуразкопчана (или дори изцяло разкопчана) и да навиете ръкавите си.

 Кожено яке

Най-лесният начин да заприличате на иконата Джеймс Дийн е да наметнете коженото си яке върху бялата риза. Ключът тук е да напаснете качеството на ризата с качеството на якето – ние предпочитаме бунтарския шик и бихме заложили на спортно кожено яке и леко износена бяла риза.

 Самостоятелно

Важното тук е да не мислите много. Бялата риза сама по себе си, комбинирана с подходящите дънки е идеалната ежедневна опция. Добавете кафяв кожен колан и чифт от любимите ви кецове или платненки и сте готов.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ