Прокълнатата мелодия, която убива всеки, който я изпълнява 5

29.09.2020, 17:00

Любопитни факти и една легенда!

   
 
Прокълнатата мелодия, която убива всеки, който я изпълнява

В хаитянското село Бучан Фердинанд има легенда за музикант, който се е влюбил в едно момиче и се е обърнал към дух, за да му даде мелодия, която би накарала момичето да се влюби в него. Духът му дал тази мелодия в замяна на душата му.

Двойката се оженила и всичко било наред, но когато дошъл моментът да изплати дълга, музикантът променил решението си. Тогава духът му наложил проклятие - всеки път, когато музикантът започвал да свири, в селото се случвало нещо лошо. В резултат на това той загубил дома си, жена си, децата си и дори полудял. Оттогава любопитни местни хора се опитват да намерят тази мелодия, която носи нещастие. И в историята на музиката тази "прокълната" мелодия може да се срещне в някои песни!

DJ Premier In Deep Concentration

DJ Premier и Guru са първите, които записват тази мелодия през 1989 г. През 2000 г. Гуру е диагностициран с рак, от който по-късно умира.

Майлс Дейвис - The Doo-Bop Song

През 1991 г. Майлс Дейвис използва тази мелодия за своята песен. Малко след запис в студиото, музикантът внезапно почива от инсулт и пневмония.

Autechre - Lowride

Тук нотите са същите, но мелодията е трудна за разпознаване. Може би затова никой от изпълнителите не е починал.

Bad balance - "Bass of the HOP"

Не най-известното парче от култовия албум "Градът на джунглата", който всички в Русия са чували през 1999 г. Три години по-късно лидерът на групата Мика умира поради кръвен съсирек.

MarKKKo Ekel - Untitled

Мъж от сръбско-еврейски произход, който многократно е заявявал, че обича да осквернява светилища и да убива хора, също е записал парче със същата мелодия. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ