Потребител в Instagram показва колко е лесно да събираме боклуците от улицата  2 Виж всички снимки

16.08.2019, 09:00

И така трябва!

   
 

Не е тайна, че в днешно време природата е страшно замърсена. И отгоре на всичко, хората продължават да си изхвърлят боклуците, където им падне. Докато едни се стараят с всяко свое действие да намалят отпадъците, които произвеждат, други правят боклук като за цял футболен отбор и изобщо не им пука.

А всъщност не е толкова трудно да пазим чисто. Има си контейнери за различните видове отпадъци, а да не говорим, че у нас има кошчета на всяка крачка. Вместо да използваме найлонови торби можем да преминем на платнени. Да, дори и найлоновите пликчета в супермаркета не са задължителни, ако имаш няколко със същия размер от плат. И нищо няма да ти стане, ако не си сложиш сламка в чашата с кола този път.

Начините са много, но боклукът си хвърчи по улиците и скоростно се разраства.

А, замислял ли си се какво би станало, ако всеки от нас събира по някой или друг отпадък, когато е навън? Би било страхотно, нали?

Оказа се, че все пак не сме единствените, които от време на време събират боклуците от улицата. Потребител с името peterpicksuptrash създаде профил в Instagram, за да покаже колко е лесно да почистиш отпадъците, които всеки ден подминаваш навън. Той го прави всеки ден. А, ако всеки от нас последва примера му, може и да променим света.

2176681

Идеята на Питър се зародила още преди две години, когато ходел да обядва и виждал боклуци на милиметри от краката си. Тогава той наблюдавал хората, които просто ги подминават и просто решил да започне да ги вдига от земята и да ги изхвърля в близката кофа.

2176679

Идеята е чудесна! И преди да кажеш, че не си длъжен да събираш чужд боклук, преглътни гордостта си и помисли, че с едно такова твое действие всеки ден, можеш да постигнеш огромна промяна към по-добро!

7d6b6f15-cb56-82fb-9a82-c3a8d7fc7ccf

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ