Ще си купите ли Ferrari онлайн?

20.09.2011, 16:14

   
 
Ще си купите ли Ferrari онлайн?

Минаха дните, в които пазаруването беше ограничено само до търговската мрежа от магазини и разнообразието сведено до минимум. Особено като става дума за автомобили. Сценарият изглежда се е променил значително, тъй като сега подобни "продукти" се продават из уеб пространството, а още по-изненадващ е фактът, че можете да ги поръчате директно от телефона си.

Според последната информация, публикувана на страницата на eBay, най-скъпият артикул, продаван някога в онлайн магазина, е Ferrari F430 Spider F – 70 000 паунда.

Ferrari F430 Spider е кабриолет, който беше представен от италианския си производител през 2004 г. и беше в производствената линия до 2009 г. Двигателят, все още способен да ръмжи жестоко под предния капак, е 4.3-литров, V8 бензинов агрегат, който произвежда 483 к.с. при 5200 об/мин. Максималната скорост на автомобила е около 320 км/ч. и му отнема едва 4 секунди, за да ускори от 0 до 100 км/ч. Подобна машина се продава главно с физическото присъствие поне на двама души, но този път поради променящите се тенденции, тя беше поръчана и съответно продадена по телефона. Фантастично, но факт!

Според официална информация в британския eBay се отчита продажба на всяка секунда и за да придобиете представа, през месец август са били продадени 2 милиона артикула. Откакто консуматорското общество има моментален достъп до мрежата, където и да се намира, мобилното пазаруване се превърна в мода и търговците, които не поеха риска да се включат в играта, сега рискуват да останат в задните редици. Въпреки че бяха необходими години на онлайн пазаруването да се превърне в основния начин, по който се сдобиваме с желаните продукти, то на мобилната търговия най-вероятно ще ѝ отнеме само половината от това време.

Директорът на търговския отдел на eBay Ангъс МакКери коментира ръста на продажбите, които се осъществяват благодарение на улеснението, което предоставя мобилния телефон:

"Не само че все повече хора пазаруват редовно чрез телефоните си, но и демонстрират колко удобно им е да поръчват по-скъпи неща, като суперавтомобили и имоти за почивка."

Освен това се оказва, че наблюденията му върху поведението на потребителите отчитат значителни промени в сравнение с тези отпреди няколко години. Макар че 1/5 от британците, които използват онлайн магазина, са на възраст между 26-30г., все повече хора от възрастовата група над 50г. използват мобилния си телефон, за да извършват поръчки, като тази за Ferrari-то. Само преди месец от eBay бил поръчан и друг изискан автомобил, който се продал за 50 000 паунда – Bentley Continental GTC. Засилващата се тенденция не подминала и Land Rover (2010), Ferrari 360 Spider, Ferrari 355 F1 Giallo, Mercedes-Benz и BMW X5 – всички употребявани, но продадени в eBay за солидни суми.

Имайки предвид какъв скептик е българинът, изключваме изцяло възможността да видим някои от тези автомобили из улиците на страната. Но факт е обаче, че все повече сънародници (включително и ние) започват да се открехват към онлайн пазаруването, което е сигнал само за две неща – или ставаме все по-отворени към новото или ежедневието ни – все по-забързано.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 03.11.2011 | 03:17
1 Вече си купих "Ферари", "Ламборджини", Бентли", "Ролс Ройс", "Мерцедес 55 АМГ АРТ" (кабрио),"Ягуар", "Линкълн" и др. Сега търся да си купя атомна подводница, "СР-71-стелт","Фантом-22" круизен кораб поне 100 000 бруто регистър тона и самолетоносач, с 10 вертикално излитащи самолета и 3 хеликоптера "Кобра" последен модел!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ