Целта оправдава ли средствата?

10.10.2011, 12:08

   
 
Целта оправдава ли средствата?

Богаташите имат особен начин на живот. В стремежа си да изглеждат перфектно и стандартно надути по всяко едно време и на всяко едно място, те полагат неимоверни усилия. Дори не можем да си представим какво им коства, за да постигнат тази лъскава "опаковка" и това безупречно и винаги компетентно държане в обществото.

Саудитският принц Алуалид бин Талал бин Абдулаз Алсауд (и последният да затвори вратата) ни даде абсолютно добра представа, за да не ни се налага повече да мислим по въпроса и да измъчваме сивото си вещество с екзистенциалния за съществуването ни въпрос: "Как богатите успяват да постигат всичко?"

Отговорът бил много прост – с помощта на скромен, 26-членен антураж. Основателят и изпълнителен директор на холдинговата компания Kingdom, освен със съпругата си, винаги пътува с личния си лекар и личния си фризьор, мениджъра на всичките си имоти, личния- и изпълнителния си асистент, мениджъра по личните въпроси, допълнително с двама лични асистенти по лични въпроси, мениджър "Дипломатически протокол", мениджър по Външните работи и транспорта, асистент мениджър по телекомуникациите, мениджър лични въпроси на принцесата, козметик за принцесата, треньор атлетика, два екипа охранители – един за принца и един за принцесата, асистент към аудио-визуалния отдел. Това са само част от длъжностните лица, които съпътстват арабския Уорън Бъфет навсякъде.

В световната медия се твърди, че това е най-големият антураж, който човек е притежавал до сега, но по-интересна е причината, поради която принц Алуалид разкрива пълните детайли около списъка с подчинени. Преди две години срещу принцът беше повдигнато обвинение за опит за изнасилване на 20-годишен модел. Делото беше потулено, но от испанския съд сега отново отварят случая и съответно на арабският милионер му се наложи да доказва за пореден път невинността си. За алиби разбира се му служат именно тази 26-членна придружаваща го агитка от професионалисти, които дори в 4 часа сутринта са готови да отидат на "обществена вечеря" и да обикалят магазините в Сен Тропе.

По-интересен за нас беше фактът, че в докладът до испанския съд, който принцът предоставил изминалата седмица, фигурират двама мъже, отбелязани като "компаньони". Подсказваме на адвоката на 26-ят най-богат мъж в света (според Forbes), че ако успее да обвърже случая с въпросните "компаньони", обвинението в изнасилване на испанската манекенка моментално ще отпадне. (Г-н авдокат, можете да ни благодарите на официалната ни Facebook страница!).

След този кратък анализ и коментар върху личностите, които съпровождат принца, вече въобще не се учудваме защо му беше на арабския магнат да купува най-големият самолет в света, като лично превозно средство. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ