Фантом от карбон  6 Виж всички снимки

24.08.2011, 09:31

   
 

Rolls Royce е синоним на благородно потекло и лукс, но с последния си смел ход в производството на елитни автомобили компания подразни приятно и любителите на по-спортните автомобили. Благодарение на дизайнерите от Symbolic Motor Car Company в Калифорния класическият модел Rolls Royce Phantom Coupe се превърна от скучен тузарски автомобил в яростен карбонов звяр.

Пичовете от Symbolic определено са се постарали да придадат на този "фантом" една по-агресивна визия и поне според нас са се справили доста добре. Доста от присъщите на този модел глезотии т.е. екстри са премахнати, а цялата кола е покрита от карбонови нишки изработени от 3M.

Благодарение на карбона колата е по-лека, а гланцовият оттенък на боята и летите джанти допринасят за изграждането на един наистина състезателен вид. Разполагаме с малко информация за по-радикалните промени по автомобила, които не са свързани с външния му вид, но знаем, че Symbolic са си поиграли и със скоростната кутия и окачването.

Базовият модел на този Phantom е оборудван с 6,75-литров, 12-цилиндров двигател, който е задвижван от шест-степенна автоматична скоростна кутия и разполага с дивата мощ на 453 конски сили. В комплекта влизат още автоматична система за регулиране на просвета на автомобила, автоматични врати, които се отварят обратно на посоката на движение и се прибират с натискането на копче, както и изтънчен кожен салон с ръчно изработени елементи от гланцирано дърво. Цената на базовият модел е 405 хиляди долара, но карбоновият вариант най-вероятно ще струва над 420 хиляди "зелени".

Rolls Royce винаги са ни допадали най-вече заради кралската осанка, която притежават техните автомобили. С промяната в дизайна и работата под капака този модел конкретно ни допада дори повече, най-вече заради уникалната спортна и агресивна визия, която лъха от един класически автомобил.

Дали Symbolic са се справили с трансформацията на Phantom Coupe можете да прецените сами по снимките в галерията.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ