Уорън Бъфет имал 53 000 долара на 16 години

16.12.2015, 10:14

Какво е направил, за да ги спечели

   
 
Уорън Бъфет имал 53 000 долара на 16 години

Повечето богати хора са богати, защото не спят, а работят и са започнали да работят отрано. Като Уорън Бъфет. Един от най-известните милионери в света спечелил състояние от 53 000 долара, докато е на крехката възраст от 16 години. Ето какво е правил, за да се сдобие с тази сума.

Продавал дъвки и кола

Още на 6 години Бъфет направил първата си продажба. Започнал с дъвки, след което преминал на продажба на Coca-Cola.

Разнасял вестници

Като много момчета на неговата възраст преди години, Бъфет разнасял вестници. Това, което го отличавало от другите обаче е как организирал нещата така, че да се справя с няколко различни маршрута за разпространение на два конкуриращи се вестника.

Продавал топки за голф

Заедно с приятеля му Стю Ериксън продавали вече използвани топки на голф игрището Elmwood Park. Дори имали проблеми с полицията заради това, но родителите на Уорън нямали нищо против, те се радвали на амбицията на сина си.

Продавал фъстъци и пуканки на футболни мачове

Той просто е бил роден бизнесмен и не му било трудно да обикаля сkамейките на стадиона, за да предлага фъстъци и пуканки за пет цента.

Продавал пощенски марки

На колекционери извън страната. Находчиво, а?

Печелел от машини за игра на пинбол

Уорън купил счупена пинбол машина за 25 долара и помолил приятеля си Дон Денли да я поправи. Двамата стартирали своя компания. Помолили един собственик на бръснарница да сложат автомата в салона му. Само за един ден спечелили 4 долара. След седмица Уорън имал достатъчно пари, да купи още автомати за пинбол, които сложил в други бръснарници. Така Бъфет имал бизнес империя още преди да може да гласува.

Печелел от конни надбягвания без дори да залага

Уорън Бъфет и приятелят му Боб Ръсел били малки, за да могат да залагат на конни надбягвания, но двамата търсели изхвърлени билети, които можели да генерират някаква печалба. И намирали такива.

Прибавял към това, което имал

Само така Бъфет успял да спечели сумата от 53 000 долара до 16-година възраст. Това малко състояние по-късно поставя началото на империя за милиарди.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ