Това е най-скъпият картофен чипс в света

22.10.2016, 18:00

Не знаем как да реагираме...

   
 
Това е най-скъпият картофен чипс в света

Без съмнение един от най-лесните начини да накараш масите да си купят нещо най-обикновено, е да му вдигнеш цената и да го рекламираш като луксозна стока. Хората имат вроденото чувство на любопитство и когато чуят, че нещо необичайно е добавено към традиционни продукти или, че тези продукти се внасят от екзотично място, са изключително склонни да платят много пари, за да задоволят това си любопитство. 

Мислите, че преувеличаваме? Е, вижте най-скъпия картофен чипс в света. Не, по-скоро най-скъпата кутийка с 5 (пет!) чипсчета в света. На цена от 59 долара, те са били част от лимитирана серия (100 кутии) на шведската пововарна St. Erik's и всички бройки са се изкупили за няколко дни. Чипсът е направен в партньорство с Националния отбор по кулинарство на Швеция и всички приходи са отишли за благотворителност, което ни отнема правото да бъдем крайно осъдителни. 

1794006

А ние всъщност изобщо нямахме намерение да бъдем такива. Даже ни стана доста интересно с какво този чипс е толкова специален. Дано от St. Erik's да са се зарадвали на успеха му и да обмислят бъдещо комерсиално пускане. За 59 долара вероятността да си го купим е толкова микроскопична, че не е сигурно дали изобщо съществува, но кой знае...

1794005

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ